NRK Meny
Normal

Bachmann forvekslet stjerne med drapsmann

Den republikanske presidentkandidaten Michele Bachmann gikk i baret da hun forvekslet filmstjernen John Wayne med massemorderen John Wayne Gacy.

Bachmann

Michele Bachmann, som kastet seg ut i kampen om presidentnominasjonen mandag, har lett for å forsnakke seg.

Foto: JEFF HAYNES / Reuters

I et TV-intervju med Fox News fra Waterloo i Iowa, der hun er født, sa Bachmann at hun vil at velgerne skal vite at hun har samme pågangsmot som en annen som er fra Waterloo, nemlig John Wayne.

Men filmlegenden John Wayne er ikke fra Waterloo, men fra Winterset, en annen by i Iowa flere timer fra Waterloo.

Wayne Gacy begikk 30 drap

Waterloos egen John Wayne, derimot, er som Washington Times påpeker, John Wayne Gacy som startet sin kriminelle løpebane i Waterloo før han flyttet til Chicago og begikk 30 drap, skriver NTB.

Bommerten er den siste i en serie forsnakkelser og andre blemmer som har gjort lederne i det republikanske partiet usikre på om kongressrepresentanten fra Minnesota har muligheter for å vinne valget.

Under et besøk i mars i New Hampshire, der det første primærvalget finner sted, sa hun at de første skuddene i den amerikanske uavhengighetskrigen ble avfyrt der, mens det i virkeligheten var i nabostaten Massachusetts.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

200 millioner dollar dagen i India?

I november beskyldte hun president Barack Obama for å ha reist til India til en kostnad for skattebetalerne på 200 millioner dollar dagen.

Det hvite hus avfeide raskt tallet, og den uavhengige nettsiden factcheck.org påpekte at hele Afghanistan-krigen koster 190 millioner dagen.

I april 2009 avviste Bachmann forskernes advarsler om klimaendringer og sa at CO2 faktisk er ufarlig.

– CO2 framstilles som skadelig. Men det fins ikke en eneste studie som viser at CO2 er en skadelig gass, sa hun i Representantenes hus.

Og i oktober 2008 ba hun på TV om at mediene gransker om demokratene faktisk har antiamerikanske synspunkter.

Norskættet

Bachmann, hvis forfedre innvandret til USA fra Norge på 1800-tallet, anses som den fremste representanten for den såkalte "tea party"-fløyen i partiet -en konservativ fraksjon som mener USA beveger seg for langt vekk fra landets grunnlov.

Bachmann har tidligere gått i strupen på president Barack Obama, og hevdet at hun ikke vil hvile før hun har fått slutt på Obamas omstridte helsereform.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt