Hopp til innhold

Avviser teori om eksplosjon på Egyptair-flyet

Lederen for rettsmedisinerne i Egypt avviser at teorien om en eksplosjon om bord på Egyptair-flyet som styrtet i Middelhavet kom fra dem.

Mideast Egypt Plane

FUNNET: Det er funnet eiendeler og levninger etter Egyptair-flyet som styrtet. Det er fortsatt mange teorier rundt hva som forårsaket styrten.

Foto: Uncredited / Ap

Tirsdag uttalte en ikke navngitt egyptisk rettsmedisiner at de 80 delene av menneskelige levninger som er undersøkt gir en indikasjon på at det var en eksplosjon om bord.

Bakgrunnen skal være at delene er små, og at «det ikke finnes en eneste hel kroppsdel, som en arm eller et hode» blant disse delene. Han framholder at den «logiske forklaringen er at det har vært en eksplosjon».

Leder Hesham Abdelhamid for rettsmedisinerne i Egypt sier ifølge nyhetsbyrået Reuters at informasjonen om at det var tegn på en eksplosjon om bord Egyptair-flyet som styrtet i Middelhavet ikke er korrekt.

– Det er ren synsing og kom ikke fra rettsmedisinerne, sier han.

Røykutvikling

66 personer var om bord idet flyet forsvant fra radaren og styrtet i Middelhavet torsdag forrige uke. Flyet var på vei fra Paris til Kairo.

Få minutter før flyet forsvant, ble det registrert røykutvikling både på toalettet og i det elektriske anlegget. Det har ikke blitt funnet spor etter eksplosiver etter ulykken.

Flyet styrtet i de dypeste områdene av Middelhavet og egyptiske myndigheter satte søndag en miniubåt inn i søket. Utstyret brukes til daglig av Egypts offshore-industri.

Det er den egyptiske marinen som leder søket etter det savnede Egyptair-flyet.

Funnet vrakdeler

Det har blitt funnet vrakdeler i tillegg til levninger og personlige eiendeler på havoverflaten om lag 290 kilometer nord for den egyptiske havnebyen Alexandria, men så langt har de svarte boksene som kan gi svaret på hvorfor flyet styrtet ikke vært å finne.

Det er ennå ikke klart hva som skjedde i minuttene før styrten, men spekulasjonene har vært mange. Flere eksperter har uttalt at mye tyder på at flyet er blitt utsatt for et terrorangrep, men en britisk ekspert sier at det neppe er IS som står bak.

Egyptair bekrefter: Flyvraket er funnet

SISTE NYTT

Siste nytt