Hopp til innhold

Amerikansk teori: Bombe kan ha forårsaket flystyrten

Amerikanske etterretningskilder sier til CNN at det kan tyde på at en bombe forårsaket Egyptair-styrten.

Egyptair

Et passasjerfly med 66 personer om bord forsvant fra radaren på vei fra Paris til Kairo natt til torsdag. Flyet tok av fra Charles de Gaulle-flyplassen i Paris klokka 23.09 onsdag kveld. Det forsvant fra radaren utenfor kysten av Egypt.

Foto: KHALED DESOUKI / Afp

Ifølge ikke navngitte kilder fra myndighetshold i USA, jobber de ut fra en teori om at en bombe kan ha gått av i flyet før det styrtet i Middelhavet.

Det finnes foreløpig ikke beviser på dette på nåværende tidspunkt, skriver CNN.

Frankrike sender nå etterforskere og tekniske eksperter for å hjelpe til med etterforskningen, melder AFP.

– Avlang gjenstand funnet i området flyet forsvant

Vrakdeler fra det savnede egyptiske flyet er funnet sørøst for den greske øya Kreta, bekrefter den egyptiske luftfartssjefen, ifølge nyhetsbyrået AP.

To store gjenstander i plastikk kan knyttes til det savnede flyet. Den ene gjenstanden er avlang, ifølge en anonym tjenestemann AP har snakket med.

Gjenstandene skal være i fargene hvit og rød og ble funnet i nærheten av området flyet forsvant fra radaren. To redningsvester ble også funnet flytende i vannet.

TV-kanalen Al Arabiya melder at to døde personer er funnet i sjøen der flyet styrtet.

– Ung student

Blant passasjerene var det 30 egyptere, 15 franskmenn, to irakere og én hver fra henholdsvis Storbritannia, Belgia, Kuwait, Saudi-Arabia, Sudan, Portugal, Tsjad, Algerie og Canada. Det var ett barn og to spedbarn på flyet.

Passasjeren fra Tsjad var student ved den prestisjetunge skolen Saint-Cyr, et fransk militærakademi. Han var på vei hjem for å hilse på sin familie i Tsjad, skriver AP.

Utenriksdepartementet i Kuwait bekrefter at den kuwaitiske statsborgeren Abdulmohsen al-Muteiri er blant passasjerene i flystyrten. De ga ingen flere detaljer om mannen.

Både i Kairo og Paris har pårørende kommet til flyplassen og blitt tatt vare på av leger og krisepersonell.

To kvinner og en mann, som sier de kjenner et medlem av besetningen som var om bord, var på vei ut av pårørendesalen ved flyplassen i Kairo og fortalte journalistene der at de er frustrerte fordi de ikke får noen svar.

– Vi vet ikke noe, de vet ikke noe, ingen vet noe, sier han til Reuters.

Artikkelen fortsetter under illustrasjonen.

MS804 - Illustrasjon

– Hjertet mitt er knust

En annen passasjer om bord var en egyptisk mann som skulle returnere til Kairo etter å ha fått medisinsk behandling i Frankrike, ifølge to av hans venner ved flyplassen i Paris.

– Hjertet mitt er knust, sier vennen Madji Samaan.

Passasjerer som torsdag skulle fly fra Paris til Kairo kl. 15.45 med Egyptair, bare timer etter styrten, møtte journalister på flyplassen. Mange av dem svarte at de ikke vurderte å avlyse turen på grunn av frykt.

Dreide brått

Flyet tok av fra Charles de Gaulle-flyplassen i Paris litt etter klokka 23 onsdag. Turen til Kairo tar normalt fire timer. Siste kontakt med flyet var ti minutter før det forsvant, da greske flygeledere snakket med piloten mens flyet fløy i 37.000 fots høyde.

Da var det ingen problemer om bord. Bare 45 minutter senere skulle det ha landet i Kairo.

Ifølge Hellas' forsvarsminister Panos Kammenos dreide flyet brått, først til venstre så til høyre, før det begynte å falle og styrtet i havet.

SISTE NYTT

Siste nytt