Hopp til innhold

Avslørte den lengste smuglertunnelen noensinne i USA

Amerikanske myndigheter aksjonerte nylig mot en pallefabrikk i San Diego. Et hull i bakken førte dem 800 meter over grensa til Tijuana. Store mengder narkotika ble beslaglagt.

Amerikanske myndigheter aksjonerte nylig mot en pallefabrikk i San Diego. Et hull i bakken førte dem 800 meter over grensa til Tijuana. Store mengder narkotika ble beslaglagt.

SE VIDEO: Den 800 meter lange tunnelen hadde ventilasjonssystem og heis.

Gjemt under en søppelkonteiner, grus og en planke finnes det en sofistikert smuglertunnel som mexicanske smuglere har brukt for å frakte narkotika over grensa til USA.

Tunnelen starter i et hus i Tijuana hvor en heis med plass til ti personer tar deg ned under bakken og en nesten 800 meter gang lot deg inntil nylig uhindret krysse grensa med hva det skulle være i bagasjen.

Pallefabrikk

Amerikanske myndigheter hadde fått tips om uvanlig høy aktivitet på pallefabrikken som åpnet for et drøyt år siden.

– Da de satte opp overvåkingskameraer på innsiden, skjønte jeg at noe var på gang, sier en mann som arbeider i nærheten til Fox San Diego.

Narkotunnel
Foto: MIKE BLAKE / Reuters

Dette er den tredje smuglertunnelen som er avdekket i San Diego siden mars, og den så langt største konstruksjonen. Siden 2006 har amerikanske myndigheter funnet 13 tunneler på grensa mellom California og Mexico.

Avansert konstruksjon

Ifølge det amerikanske justisdepartementet er tunnelen utstyrt med belysning, ventilasjon og transportskinner.

På det smaleste er tunnelen bare en knapp meter i bredden.

Politiet hadde observert hvordan de ansatte åpenbart kommuniserte med noen under den store søppelkonteineren som skjulte inngangen. En varebil ble parkert ved siden av og narkosmuglerne dekket for med presenning.

Da politiet senere stanset varebilen fant de store mengder narkotika. Nede i tunnelen fant de en del marihuana som ennå ikke var fraktet ut.

Myndighetene beslagla totalt sju tonn marihuana og ett tonn kokain.

Seks personer ble pågrepet fredag og siktet for en rekke narkotikaforbrytelser.

– På overflaten er det få som ville mistenkt at smuglere fraktet tonnevis av narkotika gjennom et lite hull i bakken i fullt dagslys, sier statsadvokat Laura Duffy i en pressemelding.

Området mellom Tijuana og San Diego er spesielt populært å bygge smuglertunneler på grunn av det leireaktige jordsmonnet som gjør det enkelt å grave. Store lagerbygninger på begge sider av grensen gjør det også enkelt å jobbe i skjul.

SISTE NYTT

Siste nytt