Hopp til innhold

Avslørte den lengste smuglertunnelen noensinne i USA

Amerikanske myndigheter aksjonerte nylig mot en pallefabrikk i San Diego. Et hull i bakken førte dem 800 meter over grensa til Tijuana. Store mengder narkotika ble beslaglagt.

Amerikanske myndigheter aksjonerte nylig mot en pallefabrikk i San Diego. Et hull i bakken førte dem 800 meter over grensa til Tijuana. Store mengder narkotika ble beslaglagt.

SE VIDEO: Den 800 meter lange tunnelen hadde ventilasjonssystem og heis.

Gjemt under en søppelkonteiner, grus og en planke finnes det en sofistikert smuglertunnel som mexicanske smuglere har brukt for å frakte narkotika over grensa til USA.

Tunnelen starter i et hus i Tijuana hvor en heis med plass til ti personer tar deg ned under bakken og en nesten 800 meter gang lot deg inntil nylig uhindret krysse grensa med hva det skulle være i bagasjen.

Pallefabrikk

Amerikanske myndigheter hadde fått tips om uvanlig høy aktivitet på pallefabrikken som åpnet for et drøyt år siden.

– Da de satte opp overvåkingskameraer på innsiden, skjønte jeg at noe var på gang, sier en mann som arbeider i nærheten til Fox San Diego.

Narkotunnel
Foto: MIKE BLAKE / Reuters

Dette er den tredje smuglertunnelen som er avdekket i San Diego siden mars, og den så langt største konstruksjonen. Siden 2006 har amerikanske myndigheter funnet 13 tunneler på grensa mellom California og Mexico.

Avansert konstruksjon

Ifølge det amerikanske justisdepartementet er tunnelen utstyrt med belysning, ventilasjon og transportskinner.

På det smaleste er tunnelen bare en knapp meter i bredden.

Politiet hadde observert hvordan de ansatte åpenbart kommuniserte med noen under den store søppelkonteineren som skjulte inngangen. En varebil ble parkert ved siden av og narkosmuglerne dekket for med presenning.

Da politiet senere stanset varebilen fant de store mengder narkotika. Nede i tunnelen fant de en del marihuana som ennå ikke var fraktet ut.

Myndighetene beslagla totalt sju tonn marihuana og ett tonn kokain.

Seks personer ble pågrepet fredag og siktet for en rekke narkotikaforbrytelser.

– På overflaten er det få som ville mistenkt at smuglere fraktet tonnevis av narkotika gjennom et lite hull i bakken i fullt dagslys, sier statsadvokat Laura Duffy i en pressemelding.

Området mellom Tijuana og San Diego er spesielt populært å bygge smuglertunneler på grunn av det leireaktige jordsmonnet som gjør det enkelt å grave. Store lagerbygninger på begge sider av grensen gjør det også enkelt å jobbe i skjul.

SISTE NYTT

Siste nytt

Biden tala etter Trump-skytinga

Biden trekker seg: – Biden satte partiet og framtida framfor seg sjølv

Berre timar etter at teamet hans lova at han ville halde fram i valkampanjen som normalt, trekker Joe Biden seg som Demokratene sin presidentkandidat.

Joe Biden trekker seg

I ukevis har diskusjonen om hvorvidt Joe Biden (81) er egnet som demokratenes presidentkandidat blitt stadig heftigere. Nå melder Biden at han trekker seg.

TOPSHOT - A young Palestinian boy stands barefoot near stagnant wastewater in Deir el-Balah in the central Gaza Strip on July 19, 2024. Polio has been detected in samples of sewage that is starting to take over Gaza in the grip of a devastating war, health authorities in the Hamas-run territory and Israel said on July 18, where thousands of people live in crowded tent cities of war-displaced. (Photo by Bashar TALEB / AFP)

Funn av polio i Gaza, Israel vaksinerer soldatane sine

WHO fryktar ein polioepidemi med eit helsevesen på kne i Gaza. Samstundes vaksinerer Israel soldatane sine før dei blir sendt i krigen.