– Juntaen har signert ordren om løslatelse av Aung San Suu Kyi

Militærjuntaen skal ha signert ordren om løslatelse og ryktene går om at hun vil bli løslatt i løpet av noen få timer.

Burma

Medlemmer av Aung San Suu Kyis parti, Den nasjonale ligaen for demokrati (NLD) har samlet seg i partiets hovedkvarter mens de venter på at Suu Kyi skal bli løslatt.

Foto: Khin Maung Win / Ap

Aung San Suu Kyi

Aung San Suu Kyi har sittet i husarrest i 15 av de siste 20 årene.

Foto: AFP / AFP

CNN melder at en gruppe lokale og vestlige reportere har samlet seg rundt hjemmet til Aung San Suu Kyi i Rangoon. Mellom fem, seks politibiler står utenfor huset hennes, og en bil er blitt observert inne i det inngjerdede området. Ryktene går om at Suu Kyi vil bli løslatt om noen få timer.

LES: – Forbereder løslatelse av Aung San Suu Kyi
LES: – Tviler på at Suu Kyi vil gå fri
LES: Suu Kyi kjent skyldig

Rett før

Ifølge BBC har generaler i militærjuntaen signert løslatelsesordren hennes. Dette er ikke bekreftet.

Det er ikke ventet at Suu Kyi vil akseptere vilkårene til avtalen om løslatelse dersom de hindrer henne i å drive med politisk arbeid.

Ifølge AFP har flere offisielle kilder i militærjuntaen sagt at det er rett før Suu Kyi blir løslatt fra husarrest.

Suu Kyis nåværende husarrest utløper lørdag. Den 65 år gamle politikeren har sittet i husarrest det meste av de to siste årtiene.

Ofret seg for demokrati

Suu Kyi har i 15 av de siste 20 årene sittet i husarrest i Rangoon, fordi hun har jobbet for, krevd og ofret seg selv for demokrati i hjemlandet.

I 1990 gikk militærjuntaen med på frie valg. I valget vant Aung San Suu Kyis parti Den nasjonale ligaen for demokrati (NLD) klart, og alle trodde det skulle bli bedre tider.

Militærjuntaen nektet å godkjenne valgresultatet, og ville ikke godkjenne Aung San Suu Kyi som ny statsminister. I stedet ble hun buret inne, mens generalene fortsatte å regjere mer hardere og brutalt enn noensinne.


Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt