Åtte drept på travelt marked

Tre bomber gikk av på et travelt marked i Bagdad søndag. Minst åtte mennesker ble drept, 26 mennesker ble skadd.

Bagdad bombe

Røyk stiger fra Shurja-markedet i Bagdad, der en bombe gikk av og drepte åtte mennesker søndag.

Foto: SAAD SHALASH / Reuters

Angrepet var rettet mot et marked i bydelen Shurja. En kilde ved al-Kindi sykehus sier at det er mottatt åtte drepte personer og 26 sårede ved sykehuset etter angrepet.

Angrepet bestod av tre bomber, og det skal være minst 26 sårede, melder nyhetsbyrået Reuters. Det er lokale politi- og helsemyndigheter som oppgir tallene.

Økt sikkerhet

Bombene var rettet mot et travelt marked i bydelen Shurja hvor den muslimske festivalen Eid al-Adha startet søndag.

Shurja-markedet ligger i hjertet av Iraks hovedstad, og det over 700 år gamle markedet er det største i landet, melder AFP.

I forkant av Eid al-Adha har det blitt varslet økt sikkerhet rundt moskeer, parker og andre offentlige plasser, men det var altså ikke nok til å hindre at menneskeliv gikk tapt.

15 drept torsdag

Angrepet er det siste blant en rekke bombeangrep den siste måneden. Torsdag ble 15 drept og over 60 skadet i flere bombeeksplosjoner i Basra og Baquba.

Reuters melder at det trolig er al-Qaida i samarbeid med andre ytterliggående sunnimuslimske organisasjoner som står bak angrepene den siste tiden.

Antallet voldelige angrep i Irak har gått ned siden toppene i 2006 og 2007, men er fortsatt vanlige.

Ifølge offisielle tall ble 258 mennesker drept i Irak i oktober.

USA ut

Tidligere i år kunngjorde USAs president Barack Obama at alle de amerikanske soldatene skal forlate landet før utgangen av dette året.

Det har vært delte meninger innad i det irakiske miljøet om hvorvidt dette er en god plan, og enkelte mener den irakiske hæren ikke vil bli sterk nok til å forsvare landet før i år 2020.

SISTE NYTT

Siste nytt