Hopp til innhold

Døde på sykehuset i kveld

18-åringen som skjøt og drepte åtte personer på en skole i Finland, døde i kveld.

18-åringen som sto bak skolemassakren i Finland
Foto: STF / AFP

Etter å ha skutt villt rundt seg på skolen i Tusby sør i Finland i formiddag, skal 18-åringen ha skutt seg selv i hodet.

Han døde på sykehuset onsdag kveld.

- Jeg kan bekrefte at han døde av en hjerneskade. Antallet døde er nå ni, sier Eero Hirvensalo ved universitetssykehuset i Helsingfors onsdag kveld.

Rektoren drept

Åtte personer ble drept av 18-åringen. Det er fem gutter, to jenter og en voksen person. Sistnevnte er rektoren ved skolen.

Væpnet politi ved skolen i Tusby
Foto: Seppo Samuli / SCANPIX

Ti elever med lettere skader er brakt til sykehuset i Hyvinge. En har en lettere skuddskade, mens de andre først og fremst har fått sår og skrammer fra glassplinter.

Hoppet ut av vinduer

18-åringen begynte å skyte rundt seg midt i en skoletime i 12-tiden i dag.

Nett-TV: Skyting på finsk skole

Flere elever kastet seg ut av vinduene for å redde livet.

- Tre eller fire av dem var blodige. Minst ei jente hadde et sår i hånden. Jeg vet ikke om de hadde skadd seg da de kom ut gjennom vinduet, sier taxisjåføren Rauno Lautanen til avisen Iltalehti, ifølge nyhetsbyrået FNB.

Politiet omringet skolen, og gjerningsmannen skal ha forskanset seg inne i bygningen, og skutt mot politiet utenfor.

18-åringen hadde en profil på nettstedet YouTube, der han under navnet "Sturmgeist89" advarte mot et blodbad på skolen. Ifølge flere kilder skal han også ha gitt uttrykk for beundring for Josef Stalin og Adolf Hitler.

En elev ved skolen forteller at han har vanskelig for å fatte at den utpekte gjerningsmannen skal ha gjort så forferdelige ting.

- Jeg så det lå skadde i korridoren. Da begynte vi og løpe i panikk, og alle prøvde å komme ut den samme smale døra, sa eleven til den finske avisen.

Les også: - En begavet gutt

Tusby (Tuusula) ligger drøyt fem mil nord for Helsingfors. Et krisesenter for pårørende er åpnet i en kirke i Jokela.

Kart Finland

SISTE NYTT

Siste nytt