NRK Meny
Normal

Åtte år for krigsforbrytelser

En bosnisk domstol dømte onsdag et tidligere medlem av den bosnisk-muslimske hæren dømt til åtte års fengsel for krigsforbrytelser mot sivile.

Fra krigen i Bosnia-Hercegovina

100.000 drept: Rundt 100.000 mennesker ble drept i krigen i Bosnia. (ILLUSTRASJONSFOTO)

Foto: JON EEG / Scanpix

Det tidligere medlemmet av den bosnisk-muslimske hæren, Enez Handzic, ble dømt til åtte års fengsel for hans involvering i krigsforbytelser mot kroatiske sivile, melder nyhetsbyrået AFP.

Handzic ble funnet skyldig i forbrytelser begått i den bosniske byen Bugojno mellom juli og oktober 1993, sa den bosniske krigsretten i en uttalelse.

På den tiden var Handzic en av lederne i militærpolitiet i en hovedsaklig bosnisk-muslimsk brigade.

Tortur og drap

Til tross for at Hanszic erklærte seg ikke-skyldig i 2007, gikk Handzic nylig med på en avtale der han innrømmet forbrytelser begått i 1993.

Dommerne kom frem til at Handzic var skyldig i å ha fått krigsfanger til å arbeide i områder "der livet deres var i fare, og mange ble torturert og noen ble drept", ifølge uttalelsen.

Handzic ble også dømt for å ikke ha straffet eller forhindret sine underordnede fra å begå ulovlige handlinger mot sine fanger i flere av fengslene i Bugojno.

Rundt 100.000 drept

Ifølge organisasjoner med tidligere kroatiske krigsfanger ble rundt 3000 kroater satt i fangenskap av de bosnisk-muslimske styrkene i Bugojono, og 90 skal ha blitt drept.

Til tross for at allierte mot de bosnisk-serbiske styrkene for det meste kriget i det tidligere Jugoslavia, slåss også kroater og muslimer i Bosnia i nesten et år, mellom 1993 og 1994.

Rundt 100.000 mennesker ble drept i krigen i Bosnia, mens det fortsatt er opp til 10.000 mennesker man ikke har kunnet gjøre rede for, mer enn 15 år etter krigens slutt, ifølge AFP.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt