Åtte år for krigsforbrytelser

En bosnisk domstol dømte onsdag et tidligere medlem av den bosnisk-muslimske hæren dømt til åtte års fengsel for krigsforbrytelser mot sivile.

Fra krigen i Bosnia-Hercegovina

100.000 drept: Rundt 100.000 mennesker ble drept i krigen i Bosnia. (ILLUSTRASJONSFOTO)

Foto: JON EEG / Scanpix

Det tidligere medlemmet av den bosnisk-muslimske hæren, Enez Handzic, ble dømt til åtte års fengsel for hans involvering i krigsforbytelser mot kroatiske sivile, melder nyhetsbyrået AFP.

Handzic ble funnet skyldig i forbrytelser begått i den bosniske byen Bugojno mellom juli og oktober 1993, sa den bosniske krigsretten i en uttalelse.

På den tiden var Handzic en av lederne i militærpolitiet i en hovedsaklig bosnisk-muslimsk brigade.

Tortur og drap

Til tross for at Hanszic erklærte seg ikke-skyldig i 2007, gikk Handzic nylig med på en avtale der han innrømmet forbrytelser begått i 1993.

Dommerne kom frem til at Handzic var skyldig i å ha fått krigsfanger til å arbeide i områder "der livet deres var i fare, og mange ble torturert og noen ble drept", ifølge uttalelsen.

Handzic ble også dømt for å ikke ha straffet eller forhindret sine underordnede fra å begå ulovlige handlinger mot sine fanger i flere av fengslene i Bugojno.

Rundt 100.000 drept

Ifølge organisasjoner med tidligere kroatiske krigsfanger ble rundt 3000 kroater satt i fangenskap av de bosnisk-muslimske styrkene i Bugojono, og 90 skal ha blitt drept.

Til tross for at allierte mot de bosnisk-serbiske styrkene for det meste kriget i det tidligere Jugoslavia, slåss også kroater og muslimer i Bosnia i nesten et år, mellom 1993 og 1994.

Rundt 100.000 mennesker ble drept i krigen i Bosnia, mens det fortsatt er opp til 10.000 mennesker man ikke har kunnet gjøre rede for, mer enn 15 år etter krigens slutt, ifølge AFP.

SISTE NYTT

Siste nytt