NRK Meny
Normal

Bashar al-Assad overrasket støttespillere

Den syriske presidenten dukket uventet opp på et offentlig arrangement i Damaskus, og benyttet anledningen til å tale foran tusenvis av støttespillere.

Assad

Bashar al-Assad talte foran tusenvis av støttespillere i Damaskus onsdag.

Syria

Tusener av mennesker hørte Bashar al-Assad tale i dag.

I en uventet, offentlig opptreden onsdag takket president Bashar al-Assad folket for å ha støttet ham i «kampen mot terrorisme». Tusenvis av tilhengere sto samlet i gatene i Damaskus.

«Shabiha for alltid, for dine øyne, Assad», ropte folkemengden i kor.

Assad lovet å bekjempe det han kaller en «internasjonal konspirasjon» mot Syria.

– Uten tvil, vi skal vinne over konspiratørene. Jeg kom hit for å finne styrke hos dere. Takk, jeg har aldri følt meg svak, sa al-Assad da han talte på Umayyad-plassen i sentrum av Damaskus.

Presidenten mener at konspirasjonen er åpenbar, og at utenlandske medier har drevet med systematisk løgn.

Derfor, hevder presidenten, måtte myndighetene i Syria bli selektive i hvilke medier som fikk slippe inn i landet, slik at kvaliteten på informasjonen kom under kontroll.

Syriske myndigheter har måttet tåle stadig sterkere kritikk for sin håndtering av mediene. Dette er andre gang siden juni 2011 at presidenten taler offentlig.

I en tale i går sa presidenten at opprøret i Syria er et resultat av et utenlandsk forsøk på å destabilisere landet. Han ga da uttrykk for at han ikke var klar til å gi fra seg ansvaret for landet, men sier han venter en folkeavstemning om en ny grunnlov i mars.

– Jeg vil forlate presidentposten når alle innbyggerne i landet vil det slik, sa Assad.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt