Arrestordre på toppledelsen i Brorskapet

Egyptisk påtalemyndighet har utstedt arrestordre på lederen og nestlederen i Det muslimske brorskap, ifølge kilder i hæren og rettsvesenet.

Mohamed Badie

Det er utstedt arrestordre på leder Mohamed Badie (bildet) samt nestleder Khairat al-Shater i Det muslimske brorskap.

Foto: AMR ABDALLAH DALSH / Reuters

Egyptiske påtalemyndigheter har gitt ordre om å arrestere leder Mohamed Badie og nestleder Khairat el-Shater.

Ifølge nyhetskanalen Al Arabiya er de to siktet for å ha oppfordret til vold foran bevegelsens hovedkvarter sør i Kairo søndag, sier en anonym kilde i rettsvesenet til nyhetsbyrået AFP.

Det skjer kort tid etter at lederen for grunnlovsdomstolen, Adli Mansour ble tatt i ed som Egypts midlertidige president etter hærens avsettelse av Mohamed Mursi.

Var presidentkandidat

Khairat al-Shater var Brorskapets førstevalg som presidentkandidat før valget i 2012, men han ble diskvalifisert av valgkomiteen.

Det muslimske brorskap sa først at det ikke ville stille med noen kandidat i presidentvalget, men brøt til slutt dette løftet og nominerte nestleder Shater som sin kandidat.

Den rike forretningsmannen regnes som Det muslimske brorskaps fremste politiske strateg, men måtte gi fra seg kandidaturet til Mohamed Mursi.

Omtrent samtidig som meldingen om arrestordren kom, uttalte Egypts nye overgangspresident Adli Mansour at Det muslimske brorskap er del av nasjonen.

Samtidig inviterte han bevegelsen til å være med på å bygge nasjonen, ifølge den statseide avisen Al-Ahrams nettavis.


SISTE NYTT

Siste nytt