Nordmann arrestert for menneskehandel og organisert prostitusjon

Spansk politi har arrestert en norsk statsborger i en større operasjon rettet mot et kriminelt nettverk i Alicante i Spania.

Nordmann arrestert i Spania

Spansk politi har gjort en rekke beslag i forbindelse med aksjonen, deriblant ti mobiltelefoner og en større sum kontanter.

Foto: Guardia Civil / Presse

Det opplyser politiet i Alicante i en pressemelding, ifølge VG Nett og Spaniaavisen. Nordmannen skal være en av tre personer som er pågrepet i aksjonen. I pressemeldingen fra politiet heter det at nordmannen (32) er mistenkt for for å være en del av en kriminell gruppe som har organisert menneskehandel og prostitusjon i Alicante-regionen.

Ifølge El Pais skal de to andre mennene som er pågrepet i aksjonen være fra Bulgaria. Bulgarerne skal være henholdsvis 43 og 48 år gamle. Den spanske avisa skriver også at politiet i Spania, Guardia Civil, mener kvinnene skal ha levd under «nærmest umenneskelige forhold».

«Operasjon Sofia»

Det skal ha blitt satt i gang en større etterforskning mot de tre mennene etter at en rumensk prostituert kvinne tipset politiet. Hun skal ha fortalt at mennene krevde beskyttelsespenger og andre tjenester fra flere prostituerte i La Marina-området.

De pågrepne skal ifølge kvinnen ha hevdet at de prostituerte befant seg på «deres territorium», og hun ville bli drept om hun ikke betalte en kompensasjon til mennene.

Ifølge El Pais skal informasjonen fra den rumenske kvinnen ha ført til at politiet avdekket et større kriminelt nettverk, som utnyttet kvinner seksuelt og økonomisk.

Løslatt

Politiet skal ha beslaglagt en større sum kontanter, ti mobiltelefoner, en kniv, flere SIM-kort og to dyre biler i forbindelse med aksjonen, som har fått navnet «operasjon Sofia». Overfor VG sier en presseansvarlig at den pågrepne nordmannen er løslatt i påvente av en eventuell rettssak.

Presseansvarlig Ida Dahl Nilssen i Kripos sier til NRK at man foreløpig ikke kan bekrefte om man er kjent med saken.

Laster kart, vennligst vent...

Nordmannen ble pågrepet i Alicante, hovedstad i provinsen Alicante, ved Middelhavet. Mannen er blant annet siktet for å være en del av en kriminell gruppe.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt