NRK Meny
Normal

Mann arrestert etter bombetrussel mot Schipol

To terminaler ved Schiphol-flyplassen utenfor Amsterdam i Nederland ble mandag evakuert på grunn av en bombetrussel. En mann er pågrepet, mistenkt for å stå bak trusselen.

Bombetrussel mot Schipol-flyplassen ved Amsterdam

INTERNASJONAL TRAFIKK: Terminalene 1 og 2 ved Schipol, de to internasjonale terminalene, ble evakuert, og politiet gikk i gang med å etterforske truslene.

Foto: EVN

Mannen, som blir beskrevet som forvirret, ble arrestert rundt klokken 13 i dag. Han hadde ikke våpen eller eksplosiver på seg. Han er foreløpig ikke identifisert, men politiet arbeider med å fastslå hvem han egentlig er og hvilket motiv han hadde, sier talsmann for flyplassen, Robert van Kapel.

Evakuerte to terminaler

– Arrestasjonen et er gode nyheter, slik at vi på Schiphol snart kan fortsette å gjøre det vi er her for, sier van Kapel.

– Vi har mottatt en melding om en bombetrussel og vi har evakuert flyplassen, sa en talsmann for militærpolitiet til nyhetsbyrået Reuters mandag formiddag.

Terminalene 1 og 2, de to internasjonale terminalene, ble evakuert, og politiet gikk i gang med å etterforske truslene.

– Inntil videre er de to terminalene helt avstengt, sa talsmann Robert van Kapel fra militærpolitiet tidligere mandag, men ønsket ikke å si noe mer om hva som hadde skjedd.

Bombetrussel fra toalettet

Avisen Telegraaf melder at en mann på et toalett skal ha hevdet å ha en bombe. Politistyrker med gassmasker skal ha gått inn mot toalettene, og funnet mannen som skal ha vært i av eksplosiver.

Schiphol er en av de travleste flyplassene i Europa, og på nettsidene deres meldes det om forsinkelser i internasjonale avganger og ankomster.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt