NRK Meny
Normal

Arbeidsledig migrant vant 4 millioner

For åtte år siden ble han reddet av kystvakten etter å forsøkt å ta seg til Europa i en overfylt trebåt. For to dager siden vant senegalesiske Ngame nesten fire millioner kroner i julelotteri.

SPAIN LOTTERY EL GORDO First prize celebrations

35 år gamle Ngame var nærmest i sjokk etter at han vant nesten 4 millioner kroner i det spanske julelotteriet El Gordo.

Foto: CARLOS BARBA / Epa

– Jeg kan rett og slett ikke tro det. Noen dager har vi ikke engang hatt fem euro, sier 35 år gamle Ngame til den spanske avisen La Voz de Almeria ifølge The Guardian.

Nå er situasjonen en ganske annen. For to dager siden gikk nemlig en drøm i oppfyllelse:

Kupongen han hadde kjøpt i Spanias årlige julelotteri, El Gordo, ga gevinst. Nå er senegaleseren 400.000 euro, nesten 4 millioner kroner, rikere.

Ble reddet av kystvakten

Det er åtte år siden han kom til Spania sammen med sin kone. Da hadde de vært gjennom en strabasiøs reise fra Marokko i en overfylt trebåt. Turen endte med at de ble reddet av den spanske kystvakten og brakt i land på Tenerife.

El Gordo

Herfra trekkes vinnernumrene i El Gordo. Lotteriet er en av Spanias mest populære juletradisjoner.

Foto: ANDREA COMAS / Reuters

– Jeg vil takke spanjolene og den spanske regjeringen for at jeg ble reddet, sier Ngame.

Det nye livet i Spania ble imidlertid ikke helt som forventet. Ngame og kona har bosatt seg i byen Roquetas de Mar sør i landet, der de arbeider i midlertidige jobber som grønnsakplukkere. Ngame sier til La Voz de Almeria at han nylig ble sagt opp fra sin siste jobb og han benytter anledningen til å sende et lite stikk til sin tidligere arbeidsgiver:

– Dette er en suvenir til Antonio som fortalte at vi måtte klare oss selv, sier han og viser frem vinnerkupongen, skriver nettstedet The Local.

2,2 milliarder i potten

Det tradisjonsrike julelotteriet El Gordo, som betyr «den fete», er et av verdens største når det kommer til gevinster. I år ble det delt ut hele 2,2 milliarder euro og pengepremiene ble fordelt på tusenvis av vinnere.

Lotteriet har blitt arrangert uavbrutt siden 1812. Ikke engang den spanske borgerkrigen fra 1936 til 1939 satte en stopper for det som har blitt en av Spanias mest populære juletradisjoner. Trekningen direkteoverføres på TV og tiltrekker seg millioner av spanske TV-seere.

Spania lotteri

Trekningen i El Gordo direkteoverføres på TV og trekker millioner av seere.

Foto: Francisco Seco / Ap
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt