Normal

Anklager demonstrant som stormet scene for å ha tilknytning til IS

Donald Trump hevder demonstranten som hoppet over sperringene i Ohio har tilknytning til terrogruppen IS. Han baserer påstanden på en tvilsom video funnet på internett, skriver The New York Times.

Donald Trump hevder demonstranten som hoppet over sperringene i Ohio har tilknytning til terrogruppen IS. Han baserer påstanden på en tvilsom video som har lekket på internett, skriver The New York Times.

Helt siden starten av nominasjonskampen har demonstranter avbrutt Donald Trumps valgmøter, men de siste dagene har demonstrantene blitt flere og reaksjonene sterkere. Eiendomsmogulen har de siste dagene blitt konstant avbrutt av protester. Lørdag kastet en demonstrant seg over sperringene i Ohio og klarte nesten å komme seg opp på scenen.

På scenen i Kansas City forsøkte Donald Trump å overbevise velgerne om at demonstranten som forsøkte å storme scenen i Ohio lørdag, har tilknytning til terrorgruppen IS.

Påstanden er ubekreftet fra myndighetshold.

– Dette var en fyr som ville gjøre skade. Det hele var antagelig IS eller IS-relatert, kan dere tro det? sa Trump foran tilhengere i Kansas City Missouri.

Den omstridte presidentkandidaten twitret påstanden like før valgmøtet, og hevder en video av mannen på youtube bekrefter at demonstranten har tilknytning til IS. Ifølge The New York Times beskrives videoen som tvilsom og falsk.

– Mine folk fant denne videoen på internett, sa Trump.

Laster Twitter-innhold

– Falsk video

På lørdag hoppet mannen, som Trump henger ut på Twitter, over sperringene og forsøkte å komme seg opp på scenen før han ble taklet av Secret Service-agenter. Flere vakter skjermet Trump under hendelsen og situasjonen kom raskt under kontroll.

Videoen som Trump har delt, viser angivelig den samme mannen i en demonstrasjon for flere måneder siden. Det er lagt på arabisk tekst og musikk over videoen, men ifølge flere medier er dette trolig gjort i et forsøk på en spøk.

Men det stoppet ikke Trump fra å insistere på at mannen var mer enn en uhyggelig demonstrant.

– Det er helt klart at han ikke elsker landet vårt, det kan jeg fortelle dere, sa han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Donald Trump.

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump under valgkampmøtet i Kansas City, Missouri lørdag.

Foto: Nati Harnik / Ap

LES OGSÅ: Småseirer til Rubio og Cruz
LES OGSÅ: Carson gir sin støtte til Trump

Kaos rundt møtene

Trump demonstrant

«Rasisme er uamerikansk» står det på plakaten til en demonstrant i Kansas City, Missouri.

Foto: DAVE KAUP / Reuters

Mediene har de siste ukene vært fulle av historier om voldelige protester på Trumps valgkampmøter. Det har i det siste vært så mange demonstranter at møtene har blitt avbrutt.

Demonstranten Jedidiah Brown, som stormet valgkampscenen i Chicago på fredag, forteller til Sky News at Trump-tilhengere ba ham «dra tilbake til Afrika».

Et par tusen demonstranter, mange av dem fra Black Lives matter-bevegelsen, hadde i flere timer demonstrert utenfor arenaen i Chicago før arrangementet ble avlyst etter at scenen ble stormet.

– Vi stoppet Trump, ropte de, da det ble klart at arrangementet ble avlyst.

På et valgmøte i Nord-Carolina denne uken, slo 78 år gamle John McGraw en mørkhudet demonstrant i ansiktet, og han ga uttrykk for at han ikke angret.

– Neste gang må vi kanskje drepe han, fortalte 78-åringen Washington Postetterpå.

LES OGSÅ: Trump: – Bare en sak skiller oss

Donald Trumps valgkamparrangement måtte utsettes da hans tilhengere og motstandere barket sammen.

Mange av Donald Trumps tilhengere ble tydelige irritert da mange Trump-demonstranter hadde kommet seg inn på Trump arrangementet i Chicago natt til lørdag.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt