Amerikansk turist gjengvoldtatt i India

En amerikansk kvinne i 30-årene haiket i den Nord-Indisk byen Manali, men ble istedenfor kjørt til et øde sted og voldtatt av tre menn. Nå stuper turistindustrien i landet.

Demonstrasjoner mot voldtekt i India

For litt over en måned siden ble en fem år gammel jente voldtatt i New Delhi, noe som førte til nye voldsomme demonstrasjoner i Indias hovedstad. Nå har også turistene begynte å skygge landet på grunn av de mange voldtektene.

Foto: Manish Swarup / Ap

Gjengvoldtekten fant sted tirsdag morgen lokal tid, men fortsatt er ingen arrestert for ugjerningen bekrefter politiet overfor nyhetsbyrået AFP.

Kvinnen var på vei tilbake til hotellet da tre menn tilbød henne skyss.

– Hun ble da kjørt til et øde sted og voldtatt av alle tre, sier Sher Singh ved det lokale politikontoret, som opplyser at medisinske undersøkelser bekrefter at kvinnen ble voldtatt.

Flere turistvoldtekter

Dette er ikke første gang det meldes om turistvoldtekter i India. I forrige måned ble en sveitsisk sykkelturist gjengvoldtatt midt i India, mens mannen ble banket og rundstjålet.

Seks menn ble siden arrestert og siktet for voldtekten.

Bare dager etterpå klarte britisk kvinne å rømme gjennom et hotellvindu da hun fryktet flere menn ville voldta henne i Agra like ved Taj Mahal.

Nå er turistnæringen veldig bekymret for utviklingen.

Turistindustrien stuper

For siden en 23 år gammel indiske student ble gjengvoldtatt og drept av fem gjerningsmenn på en buss i desember i fjor har Indias nesten 100 milliarders turistindustri stupt.

En undersøkelse som ble offentliggjort i april viser nemlig at antallet utenlandske turister har falt med 25 prosent siden desember, mens antallet unge kvinner har falt med 35 prosent, ifølge den indiske handels- og industriorganisasjonen ASSOCHAM. Som har snakket med 1200 turoperatører over hele India.

Nesten 72 prosent av dem meldte om en rekke avbestillinger fra kvinnelige turister fra land som Canada, USA og Australia de siste tre månedene.

Voldtekt er et stort problem i India. Bare i hovedstaden New Delhi registreres det en voldtekt hver 18. time, mens tallene for hele landet er hvert 20. minutt. Og det er regnet å være store mørketall.

SISTE NYTT

Siste nytt