Frykta voldtekt, hoppet ut av vindu

En britisk backpacker hoppet ut av hotellvinduet og ned fire etasjer da hun var redd hotelleieren skulle voldta henne på et hotellrom i Agra, i India.

Hotell India

Hotellet som kvinnen skal ha hoppet ut fra lå i Agra, et kjent turistmål i India.

Foto: STRDEL / Afp

Byen Agra som huser Taj Majal er et av Indias mest kjente turiststeder.

Kvinnen i begynnelsen av 30-årene fikk lettere skader i beina da hun hoppet ut av vinduet.

Ifølge kvinnen skal hotelleieren og en mann til ha forsøkt å låse seg inn på hotellrommet hun bodde på.

Kvinnen skal tidligere på dagen ha takket nei til en massasje fra hotelleieren og hun fryktet dermed at han ville voldta henne da han kom inn på hotellrommet.

En ansatt på hotellet sier hotelleieren kun ønsket å vekke kvinnen, slik at hun skulle rekke morgentoget sitt.

Politiet i Agra sier hotelleieren nå er pågrepet og at han vil bli fremstilt for retten i løpet av kort tid.

Sveitsisk turist gruppevoldtatt

Hendelsen kommer kun få dager etter at en 39 år gammel sveitsisk turist ble gruppevoldtatt under en sykkeltur med mannen sin i delstaten Madhya Pradesh., fredag kveld.

Mens ektemannen ble banket med stokker og bundet fast, ble kvinnen voldtatt av mennene etter tur mens mannen ble tvunget til å se på.

Fem menn har nå tilstått at de sto bak voldtekten.

Britiske myndigheter advarer

Det britiske utenriksdepartementet ber nå britiske kvinner være ekstra forsiktige når de reiser i India, etter at de har fått rapporter om at britiske turister har blitt utsatt for seksuell trakassering i Goa, Delhi, Bangalore og Rajasthan.

Det norske utenriksdepartementet vil ikke komme med lignende advarsler, men de ber norske kvinner om å være oppmerksomme på kulturforskjellene i India og har skrevet følgende på sine nettsider:

«En viktig forskjell mellom India og Norge er synet på hva som er korrekt påkledning. Det er forventet at klærne dekker mesteparten av kroppen, og dette gjelder begge kjønn. Det er også viktig å huske at indiske kjønnsroller er forskjellige fra det nordmenn er vant til. Intimitet og berøring av det andre kjønn anses som seksuelt ladet. Man bør i hovedsak avstå fra dette ellers blir det fort misforståelser. Kvinner bør vise en reservert holdning ovenfor fremmede menn, ekstra vennlighet kan ses på som en invitasjon.»

– Reiserådene våre er til en hver tid til vurdering og vi har ikke for vane å fortelle i forkant om de er i ferd med å endres. De rådene som gjelder for India ligger allerede på våre nettsider, sier pressevakt i UD, Kjetil Elsebutangen.

SISTE NYTT

Siste nytt