Hopp til innhold

Al Shabaab: – Kenya skal bade i blod

Terrorgruppen hevder at blodet vil flomme i Kenya og at studentmassakren i Garissa bare er ett av flere angrep på sivilbefolkningen.

Pårørende ved Chiromo likhuset i Nairobi etter terrorangrepet i Garissa

Pårørende etter studentmassakren i Garissa er i dyp sorg, og midt i fortvilelsen truer islamistgruppen Al Shabaab med flere angrep på sivilsamfunnet.

Foto: STR / Reuters

Den somaliske terrorgruppen Al Shabaab hevder at Kenya har mer terror i vente etter at 148 personer ble drept på Garissa University College skjærtorsdag.

Studentene våknet til granateksplosjoner og skudd da fire maskerte menn tok seg inn i sovesalene deres, skilte ut kristne, og henrettet dem.

I en uttalelse fra Al Shabaab heter det nå at byer i Kenya «skal bade i blod».

Overlevende fra angrepet på Garissa University College på sykehuset i Nairobi

Overlevende fra angrepet blir tatt hånd om på et sykehus i Nairobi. I tillegg til fysiske skader er mange traumatiserte etter terrorangrepet.

Foto: - / Afp

– Ingen forebygging eller sikkerhetstiltak vil kunne garantere sikkerheten deres, hindre et nytt angrep eller avverge et nytt blodbad fra å skje i byene deres, skriver Al Shabaab, ifølge Al Jazeera.

– Hevner muslimske brødre

E-posten terrorgruppen har sendt ut, er skrevet på godt engelsk, og en talsmann fra gruppen har bekreftet overfor AFP at den er ekte.

Mohamed Mohamud alias Sheik Dulayadayn

Kenya har utlovet belønning for opplysninger som fører til at Mohamed Mohamud, alias Sheik Dulayadayn, blir arrestert. Han er mistenkt for å være hovedpersonen bak angrepet på Garissa University College.

Foto: FEISAL OMAR / Reuters

I uttalelsen heter det at gruppen ikke kommer til å la seg hindre av noe for å hevne sine muslimske brødre og at det er gjort «ubeskrivelige ugjerninger mot muslimer i Øst Afrika».

Terrorgruppen krever at den kenyanske regjeringen «stanser sin undertrykkelse», og hevder at angrepene vil fortsette frem til «alle muslimske land er satt fri fra den kenyanske okkupasjonen».

– Inntil det skjer, vil kenyanske byer bade i blod. Dette vil bli en lang, grusom krig, der dere, kenyanske borgere, er de første ofrene, heter det i e-posten, som er gjengitt av AFP.

– Eget valg

I 2011 sendte Kenya tropper inn i det sørlige Somalia for å nedkjempe islamistene, og kenyanske myndigheter hevder de ikke lar seg skremme av terroristene.

Kenyanske sikkerhetsstyrker kommer til Garissa University College

Kenyanske sikkerhetsstyrker ankommer Garissa mens Al Shabaab truer med flere angrep på det kenyanske sivilsamfunnet etter at 148 personer ble henrettet skjærtorsdag.

Foto: GORAN TOMASEVIC / Reuters

Men Al Shabaab truer vanlige folk med at de vil bli angrepet på «skoler, universiteter, arbeidsplasser, og i egne hjem», ettersom de selv har valgt sin regjering.

– Valgene har konsekvenser. Dere velger en regjering etter eget ønske, så nå må dere tåle konsekvensene av egne handlinger. Dere må ta støyten for myndighetenes dårskap, heter det i e-posten fra terrorgruppen.

Kenyas innbyggere bærer også et ansvar når de ikke taler imot egne myndigheter, og styrker regjeringens handlinger ved å la den bli valgt, mener Al Shabaab.

– Derfor vil dere måtte betale prisen med eget blod, skriver terrorgruppen.

SISTE NYTT

Siste nytt

Pence: – En som setter seg over grunnloven bør ikke bli president

USAs tidligere visepresident Mike Pence starter valgkampen med kraftig kritikk av sin tidligere sjef Donald Trump.