NRK Meny
Normal

– Lederskikkelse i Al Qaida arrestert i Pakistan

Al Qaida-medlemmet Naamen Maziche er arrestert i Pakistan. Han blir beskrevet som en viktig lederskikkelse i Al Qaida.

Al-Mauritani

Al Qaida-lederen Younis al-Mauritani ble pågrepet 5. juni. Han skal ha fortalt etterforskere hvor de kunne finne Naamen Maziche.

Foto: HO / Afp

Ifølge en pakistansk sikkerhets­kilde ble Al Qaida-lederen arrestert av etterretningstjenestefolk i nærheten av grensa til Iran.

Pågripelsen skjer ett år etter at lederskikkelsen i Al Qaida-nettverket Younis al-Mauritani ble arrestert. De to skal ha hatt en nær tilknyting.

Fortalte hvor Maziche var

Ifølge den pakistanske sikkerhetskilden ble Maziche arrestert etter at Mauritani fortalt etterforskere at Maziche hadde kommet til Pakistan fra Iran og at han skulle reise videre til Afrika.

– Etteretningstjenester har lett etter Maziche siden da, og til slutt ble han arrestert, sa kilden.

Men ifølge pakistanske sikkerhetskilder er arrestasjonen av de to Al Qaida-medlemmene ikke en del av en sammensvergelse. Pakistanske myndigheter vil ikke si om vestlig etteretningstjeneste var med under pågripelsen.

Fikk beskjed av bin Laden om å ramme vestlige mål

Younis al-Mauritani skal ha vært involvert i nettverkets internasjonale operasjoner og angivelig fått ordre fra Osama bin Laden om å planlegge angrep mot økonomiske interesser i USA, Europa og Australia.

Samarbeid mellom pakistansk etterretning og den amerikanske etterretningsorganisasjonen CIA førte til pågripelsen, het det i en uttalelse fra militæret.

– Al-Mauritani fikk personlig i oppdrag fra Osama bin Laden å fokusere på å ramme mål med økonomisk viktighet i USA, Europa og Australia, het det videre.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt