Hopp til innhold

Minst 18 drept i angrep i Burkina Faso

Væpnede menn begynte å skyte inne på en restaurant, sier vitner. Og ifølge myndighetene så er fortsatt mange mennesker fanget inne i bygningen.

Terrorangrep i Burkina Faso

En kvinne holder seg til hodet etter terrorangrepet i Burkina Fasos hovedstad Ouagadougou i går kveld.

Foto: REUTERS TV / Reuters

Midt i en av de travleste gatene i Burkina Fasos hovedstad Ouagadougou gikk væpnede menn til angrep og skjøt og drepte minst 18 personer i sent i går kveld.

Ifølge øyenvitner kom tre menn i en bil og startet å skyte mot den populære restauranten Aziz Istanbul. Litt senere kom landets sikkerhetsstyrker til stedet og skjøt tilbake mot angriperne.

Tilbake lå minst 18 drepte og åtter personer ble såret, ifølge myndighetene. Som også opplyser at alle de tre angriperne nå er drept.

Terrorangrep

– Dette er et terrorangrep, sier Burkina Fasos kommunikasjonsminister Remi Dandjinou, som understreket at dødstallene kan komme til å stige siden det fortsatt er mennesker fanget inne i bygningen.

Et øyenvitne nyhetsbyrået Reuters har snakket med forteller om hvordan en bursdagsfeiring endte i en tragedie.

– Vi var der for å feire min bror da vi plutselig hørte skyting. Jeg løp ut, mens min bror ble igjen inne, forteller kvinnen.

Tyrkisk statsborger drept

Myndighetene mener angrepet er utført av mistenkte islamister. For som mange andre vest afrikanske land er Burkina Faso plaget av islamistiske terrorister, og tidligere i år ble en annen restaurant i hovedstaden angrepet. Den gangen mistet 30 mennesker livet.

Burkina Faso har også opplevd en økning i angrep utført av militante langs grensen mot Mali i nord.

Kilder på et sykehus i byen opplyser til nyhetsbyrået AFP at en av de drepte er tyrkisk statsborger.

Ouagadougou

SISTE NYTT

Siste nytt