Obama til motangrep: – Vil du bli president, må du jobbe for alle

USAs president Barack Obama gjestet tirsdag kveld talkshowet til David Letterman. Presidenten fikk da en sjanse til å gå til motangrep mot Mitt Romneys uheldige uttalelser om Obamas velgere.

President Barack Obama gjestet i går David Letterman-show og snakket om Mitt Romneys forsnakkelser.

VIDEO: Obama gjestet Letterman tirsdag. Reporter i klippet er Inger Marit Kolstadbråten.

I en videosnutt som spredte seg verden rundt i går, kalte republikanernes presidentkandidat halvparten av amerikanerne sosialhjelpsmottakere som ikke betaler skatt.

På videoen som er tatt opp på et møte bak lukkede dører med rike republikanske givere, sier Romney at 47 prosent av amerikanerne stemmer på presidenten uansett.

– Det er 47 prosent som støtter ham, som er avhengig av staten, som ser seg selv som ofre, som tror det er statens oppgave å ta vare på dem, som mener de har rett på helsetjenester, mat, bolig, alt mulig, sier Romney.

Les mer: Romney: – Halve USA er arbeidssky trygdemottakere

– Jeg vil jobbe for også å være din president

Da Obama gjestet Letterman i går, understrekte han at da han vant i 2008, stemte 47 prosent av folket for John McCain.

– Så det jeg sa valgnatta var at, selv om du ikke stemte på meg, så hører jeg dere – og jeg vil jobbe hardt for å være også din president.

Obama fortsatte med å si at noe av det han har lært som president er at «du representerer hele landet».

– Hvis du ønsker å bli president, må du jobbe for alle, ikke bare et fåtall.

– Angrer ikke

Mitt Romney

Republikanernes presidentkandidat Mitt Romney kom med uheldige uttalelser, men angrer ikke.

Foto: Evan Vucci / Ap

Kommentarene til Romney er de siste i en lang kjede utsagn som ifølge Demokratene bare er bevis for at han er en mangemillionær som ikke skjønner seg på vanlige mennesker.

Selv forteller han at han ikke angrer på uttalelsene. Han innrømmer at kommentarene var dårlig formulert, men står ved essensen av det han sa. Han uttaler også at dette er et budskap han vil fortsette å framføre helt fram til valget i november.

– Det var ikke så elegant sagt, la meg si det slik, sa Romney under en pressekonferanse i California etter videolekkasjen.

Les også: Romney ber ikke om unnskyldning etter kontroversielle utsagn

SISTE NYTT

Siste nytt