NRK Meny
Normal

Romney ber ikke om unnskyldning etter kontroversielle utsagn

Mitt Romney mener videoen hvor han sier at «47 prosent av amerikanerne ser på seg selv som ofre» er tatt ut av sammenheng, men står likevel fast ved sine kontroversielle utsagn.

Mitt Romney ber personen som smugfilmet ham om å legge ut hele opptaket for å få fram konteksten i det han prøvde å si.

VIDEO: Han kom ikke med en beklagelse og bekreftet at han står fast ved sine uttalelser under en pressekonferanse i LA.

Republikanernes presidentkandidat Mitt Romney innkalte i all hast til et pressemøte etter at en video, som er tatt opp på et møte bak lukkede dører med rike republikanske givere, ble lagt ut på nettet.

Romney mener videoen, hvor han sier at «47 prosent av amerikanerne er avhengige av staten og ser på seg selv som ofre», er tatt ut av sammenheng.

– Det var ikke elegant sagt, men det var et uforberedt svar på et spørsmål, sier Romney.

Ingen beklagelse

Under pressekonferansen ble Romney spurt om han var bekymret for at hans uttalelser ville fornærme amerikanerne.

– Jeg er sikker på at jeg kunne sagt det tydeligere enn det jeg gjorde i en slik setting, sier Romney.

Han kom ikke med en beklagelse og bekreftet at han står fast ved sine uttalelser.

– Det er et budskap jeg vil fortsette å fremføre. Presidenten er attraktiv for folk som ikke betaler skatt og ærlig talt, min diskusjon om å senke skattene, er ikke attraktiv for dem. Det er vanskeligere for meg å nå dem enn folk fra middelklassen, sier Romney.

(Artikkelen fortsetter etter videoen)

Vil offentliggjøre hele videoen

Den republikanske presidentkandidaten mener hans uttalelser ble tatt ut av sammenheng og ba om at resten av videoen skal bli offentliggjort.

«Mitt vil ha hele videoen, huh? Ikke vær redd, det er mye mer på lager», tvitret Mother Jones-journalist Adam Serwer som svar.

Tidsskriftet Mother Jones la mandag ut ulike klipp fra en video hvor Romney blant annet sa at 47 prosent av amerikanerne stemmer på presidenten uansett.

– Det er 47 prosent som støtter ham, som er avhengig av staten, som ser seg selv som ofre, som tror det er statens oppgave å ta vare på dem, som mener de har rett på helsetjenester, mat, bolig, alt mulig, sier Romney.

– Jeg kommer aldri til å klare å overtale dem til å ta ansvar for sine egne liv. Min oppgave er ikke å bekymre meg for disse folkene, sier han videre videoen som har skapt trøbbel i den republikanske leiren.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt