«Agatha» begravde familien hennes

Dødstallene stiger etter herjingen av den tropiske stormen «Agatha» i Sentral-Amerika. Santana Castroto er en av de som må starte gjenoppbyggingen på egen hånd.

Castroto bodde her i Canaan, nord for Guatemala by med sine slektninger. Søndag tok et jordras fire av hennes nærmeste.

Største nedbørsmengden siden 1948

«Agatha», den første av sesongens tropiske stormer, har ført med seg den største nedbørsmengden Guatemala har opplevd siden 1948.

Landet er hardest rammet av stormen, som har ført med seg flommer og jordskred. Over hundre tusen er drevet på flukt fra hjemmene sine.

Les: Minst 132 døde etter storm

Flom etter den tropiske stormen «Agatha» i Retalhuleu

Oversiktsbilde over flommen i Retalhuleu i Guatemala.

Foto: HO / Reuters

Mange fortsatt savnet

Landsbyboere har de siste dagene brukt hakker i jorda for å lete etter ofre i jordmassene som allerede har tatt livet av minst 180 personer i Sentral-Amerika. Bare i Guatemala skal dødstallene ha steget til 152, og myndighetene opplyser om at 100 forsatt er savnet etter jordskredene.

I Chimaltenango, en provins vest for Guatemala by har jordmassene begravd hele indianske samfunn, og tatt livet av minst 60 mennesker.

Luis Perez mistet både sin kone og to år gamle sønn i jordras

Luis Perez sørger over sin døde kone og to år gamle sønn som ble tatt av jordraset i Canaan.

Foto: JOHAN ORDONEZ / Afp

Nær 125 000 personer er evakuert fra landet, og tusener har også flyktet fra sine hjem i nabolandet Honduras, der myndighetene så langt forteller om 18 døde. Også i El Salvador er tusener drevet på flukt, her meldes det om 10 døde.

Vanskelig redningsarbeid

«Agatha» blåste inn over grensen til Guatemala og Mexico på lørdag, med vinder på opp mot 75 km/t. Søndag feiet stormen inn over fjellene i det vestlige Guatemala.

Restene av et hjem i Amatitilan i Guatemala

Restene av et hjem i Amatitlán i Guatemala.

Foto: DANIEL LECLAIR / Reuters

Redningsarbeidet er vanskelig i området på grunn av dårlige veier, kollapsede broer og liten framkommelighet. I tillegg er arbeidet ytterligere forverret av et utbrudd i en vulkan nær hovedstaden i landet, som har lagt deler av området under aske.

Regnet fra «Agatha» slo til like etter vulkanutbruddet, og skylte mye av asken over byens allerede overbelastede avløpssystem. Dette har igjen ført til oversvømmelser i store deler av byen.

Les også: Gigantisk hull i Guatemala by

EU har meldt om bidrag på 3,6 millioner dollar, nær 24 millioner kroner, i nødhjelp til de rammede landene.

En kvinne ser på gjørmen som fyller huset hennes i Amatitilan.

En kvinne ser på gjørmen som fyller huset hennes i Amatitlán i Guatemala.

Foto: DANIEL LECLAIR / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt