Gigantisk hull i Guatemala by

Mange av ofrene i Guatemala er uten mat og vann etter den tropiske stormen Agatha. Kollapsede veier og broer hindrer hjelpen i å komme fram.

Video Synkehull i Guatemala

Se video: Kort tid etter stormen, oppstod et enormt synkhull i bakken i Guatemalas hovedstad, Guatemala by. Hullet er nesten 60 meter dypt og 18 meter bredt og skal umiddelbart ha slukt en treetasjers bygning.

Guatemala by

Telefonstolper, veier og broer brutt sammen etter stormen Agatha.

Foto: DANIEL LECLAIR / Reuters

Tre dager etter at den tropiske stormen rammet Guatemala, er fremdeles 35.000 mennesker på flukt fra sine hjem. Hus ligger begravet under gjørme og fortsatt er et titalls personer savnet.

LES: Minst 132 døde etter storm
LES: Tropisk storm herjer Mellom-Amerika
LES: – Stormer kan forverre olje- katastrofen i Mexicogolfen

Veier og broer har rast sammen

Redningsarbeidere og hjelpeorganisasjoner sliter med å komme fram til ofrene med mat og vann fordi veier og broer har falt sammen.

Minst 175 personer har mistet livet i det som er den første tropiske stormen som rammer området i årets sesong. Guatemala er landet som er hardest rammet med 152 liv som er gått tapt. I El Salvador mistet ni personer livet, mens det i Honduras var 14 mennesker som omkom i den tropiske stormen.

Bygning slukt av hull i bakken

Kort tid etter stormen, oppstod et enormt synkhull i bakken i Guatemalas hovedstad, Guatemala by. Hullet er nesten 60 meter dypt og 18 meter bredt og skal umiddelbart ha slukt en treetasjers bygning.

Synkehull er fordypninger i terrenget som blir til ved at beragarter går i oppløsning. Det kan skje når fuktig jord og andre tunge partikler blir for tunge for allerede eksisterende tomrom under jordoverflaten.

Synkehull

Hullet midt i Guatemala by er nesten 60 meter dypt og 18 meter bredt.

Foto: STR / Reuters

Ifølge eksperter skal synkehullet ha vært påbegynt for uker, til og med år, i forveien men fått et siste «dytt» av den tropiske stormen som gjorde at «taket» kollapset.

Fare for at hullet vil vokse

Det er fare for at det gigantiske hullet i bakken vokser til å bli enda større og sluke flere bygninger. Vanligvis fyller man synkehull med steiner og fjellmasse.

– Dette hullet er så enormt at det må store mengder materiale til for å fylle det. Jeg aner ikke hva de kommer til å gjøre, sier hydrogeologist ved University of Kentucky, James Curren, ifølge National Geographic .

SISTE NYTT

Siste nytt