NRK Meny
Normal

– Tre mennesker drept i skyting i Tel Aviv

Minst tre mennesker ble drept og seks andre skal være skadd etter et antatt terrorangrep ved et matmarked i den israelske byen Tel Aviv.

Minst tre mennesker er drept og flere andre såret

To gjerningsmenn skal være i politiets varetekt etter skytingen.

Det opplyser helsepersonell til AFP. Nyhetsbyrået melder også at skytingen skjedde nær det israelske forsvarsdepartementet og hovedkvarteret til det israelske militæret.

Politiet i Tel Aviv oppgir også samme dødstall til Reuters. Den israelske avisen Haaretz melder at tilstanden til de seks skadde er alvorlig.

Politiet: – To terrorister nøytralisert

Ifølge Haaretz mistenkes skytingen å være et terrorangrep, og skjedde i sentrum av Tel Aviv, på matmarkedet Sarona Market.

– Vi snakker her om en veldig alvorlig terrorhendelse. To terrorister kom til området og begynte å skyte, og dessverre så fikk ni mennesker skader av varierende grad, sier politisjefen i Tel Aviv, Chico Edri, til journalister etter skytingen.

Talskvinne for politiet i den israelske storbyen, Meirav Lapidot, sier at begge ble «nøytralisert», noe som kan bety enten pågrepet eller drept, men politisjef Edri utdyper at den ene ble pågrept og den andre skutt og skadet.

– Våpnene de hadde med seg har blitt beslaglagt, sier han.

Haaretz melder at begge nå avhøres av politiet.

Artikkelen fortsetter under bildet

Skyting Tel Aviv
Foto: BAZ RATNER / Reuters

– Utkledd som jøder

Ifølge Haaretz var det to palestinere utkledd som ultraortodokse jøder da de åpnet ild. Politiet gjennomsøkte området for å forsikre seg om at det ikke var flere gjerningsmenn eller utplasserte bomber.

– Så vidt vi vet er det ikke flere terrorister på frifot, så folk kan gå tilbake til hverdagen, sier Erdi.

Det ble først meldt om ni skadde etter angrepet. Haaretz meldte tidligere onsdag at tilstanden til en av de skadde, en kvinne, er kritisk. Videre skrev avisen at tilstanden til to av dem alvorlig, mens de resterende seks har varierende grad av skader.

Sju av de skadde skal ha blitt kjørt til det nærliggende Ichilov-sykehuset.

Laster Twitter-innhold
Laster kart, vennligst vent...

Angrepet skjedde i sentrum av Tel Aviv.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt