– Terroristene leide butikk i kjøpesenteret før angrepet

Terroristene som angrep et kjøpesenter i Nairobi i helgen skal ha planlagt aksjonen i over ett år. De leide et butikklokale hvor de lagret våpnene.

Terrorangrep i Nairobi

Sikkerhetsstyrker på jakt etter terroristene inne på Westgate-kjøpesenteret for snart en uke siden.

Foto: STRINGER / Reuters

Det bekrefter kenyanske sikkerhetsmyndigheter til CNN.

Flere har spurt seg i dagene etter angrepet hvordan terroristene usett klarte å smugle inn alle våpnene og bombene som ble brukt under angrepet.

Gjerningsmennene hadde et arsenal av blant annet maskingevær, eksplosiver og granatkastere, våpen som det ville vært vanskelig å smugle inn på dagtid når senteret er fullt av kunder.

Etterforskere undersøkte tidligere i uken påstander om at terroristene skal ha leid et butikklokale i kjøpesenteret Westgate tre måneder før helgens angrep.

– Omfattende regkognosering

Sikkerhetskilder sa til The Independent onsdag at det ikke er tvil om at terroristene hadde skaffet seg inngående kunnskaper om kjøpesenteret etter langvarig rekognosering.

Åtter personer sitter i varetekt etter angrepet, mens tre andre er satt fri, opplyste innenriksminister Joseph Ole Lenku fredag.

Denne videoen skal være filmet da terroristene slo til mot kjøpesenteret i Nairobi. Fortsatt sitter et tredvetalls mennesker fanget på andre døgnet i et supermarked på senteret.

NETT-TV: Denne videoen viser øyeblikket da terroristene slo til.

Han opplyste at dødstallene etter angrepene fortsatt er 67 sivile og medlemmer av sikkerhetsstyrkene. I tillegg er fem av angriperne drept.

Truer med mer blodbad

De siktede holdes i varetekt i tråd med landets antiterror-lover, noe som betyr at de kan holdes fengselet lengre enn normalt før de møter for en dommer, opplyser Ole Lenku til nyhetsbyrået Reuters.

Terrororganisasjonen Al Shabaab har tatt på seg ansvaret for angrepet og krever at Kenya trekker sine styrker ut av Somalia.

I et lydopptak publisert på en islamistisk nettside truer gruppens leder Ahmed Abdi Godane med blodbad dersom kenyanerne ikke trekker seg ut.

– Vi dro til Somalia fordi Al Shabaab var en trussel mot vår nasjonale sikkerhet. Vi vil holde oss til den linjen helt til vår sikkerhet er ivaretatt, sier innenriksminister Ole Lenku.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt