Hopp til innhold
Saif al-Adel

USA: Dette er al-Qaidas nye leder

Han var trolig med å trene opp pilotene som styrtet inn i tvillingtårnene i 2001. Han har vært med på flere andre terrorangrep. Det spesielle er at Saif al-Adel bor i Iran, ifølge FN.

Hassan Dhuhulow i Westgate

Frifunnet for falsk forklaring

Ei 29 år gammel kvinne fra Larvik er på nytt frikjent for falsk forklaring. Kvinna ble tiltalt for å ha gitt uriktige opplysninger om slektskapet til norsksomalieren bak angrepet på kjøpesenteret Westgate i Kenya.

Lars Akerhaug

Mener myndighetene har sovet i timen

LARVIK (NRK): Kommunene som skal bekjempe radikalisering, vet for lite om temaet, sier Lars Akerhaug, forfatter av boken om terroristen Hassan Dhuhulow.

Hassan Dhuhulow i Westgate

Terroristen fra Larvik

Hva fikk en norsksomalier som vokste opp i Larvik til å bli med på et grufullt terrorangrep i Nairobi? Dette spørsmålet fikk Anders Sømme Hammer til å lage en film om det som skjedde. Nå skal han vise den i Uganda, Tanzania og Kenya.

Hassan Dhuhulow i Westgate

Opphever frifinnelse av falsk forklaring

Høyesterett har opphevet frifinnelsen av kvinnen som sa hun var søsteren til Westgate-terroristen Hassan Abdi Dhuhulow fra Larvik.

Terrorist skyter på kjøpesenteret Westgate i Nairobi

PST: Norsksomalier sto bak terror i Kenya

Nesten to år etter det dødelige terrorangrepet mot kjøpesenteret Westgate i Kenya, bekrefter Politiets sikkerhetstjeneste nå at norsksomaliske Hassan Dhuhulow fra Larvik var en av terroristene.

KENYA-ATTACKS/ Cleaners work inside the reopened Westgate shopping mall, which was closed in the aftermath of an attack by militant gunmen in September 2013 that killed 67 people and injured many more, in capital Nairobi

Terrorrammede Westgate nyåpnet i Kenya lørdag

To år etter terrorangrepet der 67 mennesker ble drept åpnet Westgate-kjøpesenteret i Kenyas hovedstad Nairobi igjen lørdag.

Terrorist skyter på kjøpesenteret Westgate i Nairobi

USA: - Westgate-planleggjar drepen i droneangrep

Det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon opplyser i kveld at Al Shabaab-toppen og Westgate-mistenkte Adnan Garaar vart drepen i eit amerikansk droneangrep i det sørlege Somalia 12. mars.

Hassan Dhuhulow med klassen på videregående

– Endring i språk og klær kan avsløre radikalisering

PST-leder ber folk melde fra hvis de ser at en ungdom plutselig endrer adferd, klær og språkbruk. Tidlig innsats kan stoppe radikalisering.