NRK Meny
Normal

– Reeva Steenkamp kan ha ropt om hjelp

Oscar Pistorius’ kjæreste ble først skutt i hofta med ryggen til baderomsdøra, sa en ekspert i dag under rettssaken mot friidrettsstjernen.

Oscar Pistorius under den 13. dagen i rettsaken mot ham

Oscar Pistorius risikerer 25 år i fengsel hvis han blir dømt for drapet på kjæresten Reeva Steenkamp.

Foto: POOL / Reuters

På dag tretten i den mye omtalte rettssaken mot den sørafrikanske superstjernen fortalte en ballistikkekspert i detalj hvordan kulene som ble avfyrt fra Pistorius sin pistol hadde truffet den 29 år gamle modellen som stod inne på badet ved siden av soverommet.

Selvforsvar

– Den første kula som ble avfyrt traff kjæresten og knuste hoftebeinet hennes. Det gjorde at hun falt over et bladstativ inne på badet. Den andre kulen rikosjetterte og traff Steenkamp i ryggen, mens det tredje traff henne i armen, forklarte Chris Mangena.

Den sørafrikanske friidrettsstjernen har hele tiden hevdet at Steenkamps død var en forferdelig ulykke, og at han handlet i selvforsvar da han skjøt mot det han trodde var en innbruddstyv.

– Da Pistorius avfyrte det fjerde skuddet hadde hun hånden mot hodet. Kulen gikk gjennom den og inn i hodeskallen, hun falt så om og dunket hodet i toalettet, sa eksperten.

Vitnemålet bekrefter aktoratet sin påstand om at Reeva Steenkamp hadde mulighet og tid til å rope om hjelp før hun døde.

Mangena fortalte også at kulebanene tydet på at Pistorius ikke hadde på seg beinprotesene sine da han avfyrte skuddene.

Pause til mandag

Pistorius som satt med hodet i hendene under hele vitnemålet skal ha brukt en type ammunisjon som ekspanderer og gjør så stor skade som mulig når den treffer mennesker.

Nå tar retten en pause frem til mandag da de siste vitnene vil møte i retten som følges av en hel verden.

Pistorius kan få maksimumsstraffen på 25 år fengsel hvis han blir funnet skyldig i overlagt drap på kjæresten, som ble funnet død på valentinsdagen 14. februar i fjor.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt