NRK Meny
Normal

Kastet opp under rettssaken

Oscar Pistorius (27) brøt fullstendig sammen under rettssaken, etter at bilder fra obduksjonen av den drepte Reeva Steenkamp ble lagt fram i retten i Pretoria i Sør-Afrika.

SAFRICA-PISTORIUS-TRIAL

Drapstiltalte Oscar Pistorius (27) kastet opp i retten i dag, etter at obduksjonsdetaljer av den drepte modellkjæresten Reeva Steenkamp ble lagt fram i retten i Pretoria i Sør-Afrika. Retten valgte å ta en pause da Pistorius kastet opp.

Foto: Bongiwe Mchunu / Afp

Den 27 år gamle friidrettsutøveren er tiltalt for å ha skutt og drept modellkjæreste Reeva Steenkamp i deres felles hjem i Pretoria på 14. februar i fjor.

Da bilder fra obduksjonen av Reeva Steenkamp ble fremlagt brøt Oscar Pistorius fullstendig sammen.

Den Sør-afrikanske idrettsstjernen, som går under kallenavnet «Blade Runner» på grunn av sine karbonproteser, gråt høylytt og brakk seg i retten.

– Han er utrolig lei seg, forklarte mannens advokat, ifølge News 24.

Måtte ta pause

Dommeren Matilda Masipa avbrøt vitnemålet for å ta en pause, slik at sprintstjernen kunne hente seg inn. Pistorius ble trøstet av sin søster og bror, som satt på raden bak.

Da rettssaken startet igjen fortsatte «Blade Runner» å gråte idet bilder av skuddskadene som ble påført modellkjæresten ble lagt frem. Det endte opp med at Pistorius kastet opp i rettssalen, og ifølge amerikanske Time var det oppkastlukt i hele retten.

Ifølge Sky kom det så høylytte gråtelyder fra Oscar Pistorius under patologens vitnemål at en rettsbetjent dyttet unna mikrofonen som står foran Pistorius.

Retten tok på nytt en pause, og forsvarsadvokaten meldte at Pistorius trolig ikke returnerer etter lunsjpausen som ble innledet rett etter hendelsen.

Risikerer 25 års fengsel

Pistorius ble født uten leggbein, og måtte amputere begge beina fra kneet og ned da han var elleve måneder gammel. Et av spørsmålene som skal besvares under rettssaken er hvorvidt 27-åringen hadde på seg protesene eller ikke da han skjøt kjæresten.

Ifølge CNN mener påtalemyndigheten at han tok seg tid til å ta på seg protesene før han gikk bort til baderomsdøren og skjøt Steenkamp med vilje.

Dersom han blir funnet skyldig i overlagt drap, risikerer han maksimumsstraffen på 25 års fengsel.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt