NRK Meny
Normal

– Fire NATO-soldater drept i Afghanistan

Ifølge nyhetsbyrået Reuters skal i tillegg ti sivile og to politimenn ha blitt drept i et selvmordsangrep øst i Afghanistan. Taliban skal ha tatt på seg ansvaret.

Laster kart, vennligst vent...

Minst fire NATO-soldater er drept i et selvmordsangrep i Parvan-provinsen øst i Afghanistan, melder Reuters og BBC. Minst ti afghanske sivile og to politimenn skal også ha blitt drept.

Angrepet skal ha skjedd tirsdag morgen lokal tid og selvmordsbomberen skal ha sprengt seg selv mens han syklet. Ifølge Reuters skal Taliban ha tatt på seg ansvaret for angrepet.

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

Ofre fra Tsjekkia

Ifølge BBC bekrefter stabiliseringsstyrken Isaf dødsfallene. Den NATO-ledede multinasjonale styrken ble etablert i 2001 for å støtte den nye afghanske interimsregjeringen etter at Taliban-regimet var nedkjempet.

Angrepet skal ha skjedd ved en medisinsk klinikk i nærheten av flystasjonen Bagram, som det amerikanske flyvåpenet har benyttet seg av i Afghanistan.

De dreptes nasjonaliteter er foreløpig ikke kjent, noe Isaf har hatt som policy ikke å gå ut med. Senere tirsdag morgen norsk tid er det blitt kjent at de drepte NATO-soldatene alle var fra Tsjekkia. Dette blir også bekreftet av den tsjekkiske forsvarsledelsen.

Ingen norske soldater er i området

– Vi har ikke nordmenn i regionen det er snakk om. Men før jeg kan si dette helt sikkert, skal jeg høre med våre egne folk i Afghanistan, sa talsmann i Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) Ivar Moen til NRK tidligere tirsdag morgen.

I tillegg til de drepte skal minst 14 personer ha blitt skadd i selvmordsangrepet, melder Al Jazeera.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt