NRK Meny
Normal

– Mubarak holdes kunstig i live

Hosni Mubarak, tidligere president i Egypt, er klinisk død, melder statlige medier. Men flere sikkerhetskilder mener at han fortsatt skal være i live.

Hosni Mubarak

Den 84 år gamle avsatte presidenten ble i begynnelsen av juni dømt til livsvarig fengsel for å ha gitt soldater ordre om å skyte med skarpt mot demonstranter under revolusjonen i fjor.

Foto: STR / Ap

Det statlige egyptiske nyhetsbyrået MENA meldte i 23.30-tiden tirsdag kveld at Mubarak er klinisk død. Ifølge MENA skal han ha fått hjerneslag tirsdag ettermiddag. Han ble overført til et sykehus fra fengselet. En sykehuskilde bekreftet meldingen om at han er avgått ved døden.

– Han er i live, men i koma

Men ifølge CNN så benekter Mubaraks advokat Farid El-Deeb at den tidligere presidenten er død.

Også Mamdouh Shahi, medlem i Egypts militærråd sier til CNN at Mubarak ikke er klinisk død, men at han nå holdes kunstig i live i respirator på et militærsykehus i Kairo.

To andre sikkerhetskilder bekrefter overfor Reuters at han fortsatt er i live, men at han er fullstendig bevisstløs og ligger i respirator.

– Det er fortsatt for tidlig å si at han er klinisk død, sier en av kildene.

Ifølge den egyptiske kanalen MENA sluttet hjertet til Mubarak å slå. Han ble flere ganger forsøkt gjennopplivet med hjertestarter, men skal ikke ha reagert på det, opplyser sykehuset.

Vært alvorlig syk lenge

Den 84 år gamle avsatte presidenten ble i begynnelsen av juni dømt til livsvarig fengsel for å ha gitt soldater ordre om å skyte med skarpt mot demonstranter under revolusjonen i fjor. Over 850 mennesker ble drept i løpet av få uker.

Ekspresidentens helsetilstand skal ha blitt dårligere under rettssaken mot ham, og han møtte nesten alltid i retten liggende på en båre.

11. februar i fjor ble Mubarak tvunget til å gå av, og i august samme år ble han trillet inn i rettssalen. Etter at dommen falt 2. juni skal helsen ha forverret seg markant.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt