– Kim Jong-un hentet fransk lege

Kim Jong-un hentet en fransk lege til Nord-Korea for å få operert begge anklene, opplyser sørkoreanske myndigheter.

Kim Jong-un med spaserstokk viser seg offentlig

Kim Jong-un gikk med en spaserstokk da han viste seg offentlig for første gang på seks uker.

Foto: Rodong Sinmun / Afp

Det var disse skadene som holdt Kim borte fra offentligheten i seks uker, sier Sør-Koreas ambassadør til Kina, Kwon Young-se.

– Kim Jong-un slet med beinproblemer, og utenlandske leger besøkte Nord-Korea for å behandle ham. Ifølge informasjonen jeg har fått har nordkoreanske tjenestemenn også besøkt andre land for å få råd om behandlingen, sier Kwon ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Den sørkoreanske avisen JoongAng Ilbo skrev tidligere denne uken at Kim ble operert i begge anklene i midten av september.

Det skal ha vært en fransk lege som ble hentet inn til Bonghwa-klinikken i Pyongyang, og Kim skal også ha fått behandling for hevelser og blemmer på fotsålene.

Ifølge Yonhap kan ambassadøren ha fått informasjonen fra kinesiske diplomater som har tett kontakt med regimet i Nord-Korea. The Diplomat skriver at JoonAngs kilde trolig en sørkoreansk etterretningsanalytiker.

Les: Kim Jong-un viser seg igjen
Les: Sjarmoffensiv fra Nord-Korea

Bruker stokk

Kim skal nå oppholde seg på en privat eiendom nord for Pyongyang, der han fortsatt styrer landet.

Kim Jong-un

Kim Jong-uns vektøkning har fått mye oppmerksomhet.

Foto: KRI / Reuters

Fraværet fra offentligheten førte til en rekke spekulasjoner om kupp og uvanlige helseproblemer som følge av overvekt.

Les: Rykteflom etter at Kim Jong-un har forsvunnet

Nordkoreanske myndigheter bekreftet at Kim led av «ubehag», og ifølge sørkoreansk etterretning skadet han seg trolig da han inspiserte og deltok i en militærøvelse.

Da han omsider viste seg offentlig igjen, ble han avbildet med en stokk. Han har også haltet på offentlige tilstelninger.

Hans far og bestefar viste seg aldri offentlig med synlige skavanker eller hjelpemidler, og ifølge Daily NK er Kim Jong-uns helse nå det store samtaleemnet blant landets innbyggere.

Importerer luksusvarer som aldri før

Tidligere denne måneden offentliggjorde sørkoreanske myndigheter en oversikt over den ulovlige importen av luksusvarer til Nord-Korea.

Den viser en dobling siden Kim Jong-un arvet makten fra faren sin.

Den ulovlige importen utgjorde i fjor over 600 millioner dollar. Sprit, klokker, vesker, kosmetikk, smykker og tepper er blant varene det importeres mest av.

Regimet bruker også 200.000 dollar årlig på import av europeiske rasehunder til eliten i Pyongyang, men disse regnes ikke som luksusvarer.

Pengene regimet bruker på luksusvarer hadde vært nok til å kjøpe flere millioner tonn korn og ris, noe som kunne ha gjort slutt på matmangelen i landet.

Les også: Fransk nei til nordkoreansk ostediplomati
Les også: «Nord-Korea går gjennom en pervers forvandling»

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt