– Joshua Frenchs helse forverres

Helsesituasjonen til Joshua French, som sitter fengslet i Kongo, er blitt alvorlig mye dårligere, ifølge hans advokat Hans Marius Graasvold.

Joshua French

Joshua French sin helsetilstand skal ha blitt mye mer alvorlig.

Foto: John Bompengo / NTB scanpix

– Helsetilstanden hans er svært alvorlig etter at han ble satt tilbake i fengselet den 3. august. Dette var noe vi advarte mot og som vi også fortalte de kongolesiske myndighetene. Spesielt de to-tre siste dagene har det blitt såpass alvorlig at han har et akutt behov for helsehjelp, sier advokat Hans Marius Graasvold til NRK, etter at VG hadde omtalt forverringen i nordmannens helsetilstand.

– Får han ikke den hjelpen han trenger så er jeg alvorlig bekymret for ham, sier Graasvold videre.

Ble tatt ut av fengsel

Utenriksdepartementet (UD) og kongolesiske myndigheter fikk i all hemmelighet flyttet Joshua French ut av Ndolo-fengselet som følge av den akutte helsesituasjonen hans tidligere i år. Etter å ha blitt pågrepet på åpen gate i begynnelsen av august, er han nå tilbake i militærfengselet.

– Han ble i utgangspunktet tatt ut av fengslet på grunn av sykdommen, og når han nå er tilbake i fengselet så har det blitt mye verre, sier hans norske advokat om klienten som nå deler en 10-mann celle i Kinshasa.

Advokaten kan ikke gå konkret inn på hva det gjelder, men sier at Frenchs helsetilstand er slik at «vi er svært bekymret for ham». Han vurderer ikke selv å reise ned, men vil gjøre det hvis det er behov.

– Det French trenger nå er en lege ikke en advokat.

  • Les:

SISTE NYTT

Siste nytt