Hopp til innhold

Skal ha hindret angrep fra ukjent ekstremistgruppe

USA mener nattens angrep hindret et nært forestående angrep fra den nye Al Qaida gruppen Khorasan.

William C. Mayville Jr. viser frem bilder av IS-bombinger

I dag viste William C. Mayville Jr. fra det amerikanske forsvaret frem bilder av steder amerikanske jagerfly hadde bombet i Syria.

Foto: MARK WILSON / Afp

Åtte av nattens USA-ledene angrep mot IS-styrker i Syria var rettet mot Khorasan-gruppen og skal, ifølge amerikanske etterretning, ha hindret et nært forestående angrep, skriver BBC.

Ukjent ekstremistgruppe

– Koalisjonens angrep rammet treningsleirer, hovedkvarter, logistiske mål, lederskap, væpnede kjøretøy, Khorasan og Al Qaida-tilknyttede terrororganisasjoner nord i Syria, sier Pentagons talsmann generalløytnant William C. Mayville.

Den hittil ukjente ekstremistgruppa Khorasan, som angivelig består av Al Qaida-veteraner, var i siste fase av å utføre et angrep mot amerikanske mål, muligens i USA, da den ble angrepet, ifølge Mayville.

Minst 120 drept

Luftangrepene i Syria skjedde i tre omganger, og det første startet like etter midnatt. Allierte arabiske land deltok i hovedsak i den tredje runden med angrep, opplyser Mayville.

Blant områdene som ble rammet i tirsdagens luftangrep, var også provinsene Idlib, Aleppo, Deir al-Zor og Hasakah.

Minst 120 væpnede jihadister, blant dem mange ikke-syrere, skal være drept.

I dag forklarte USAs president Barack Obama hvorfor de i natt, før den internasjonale koalisjonen mot IS var klar og uten mandat fra FNs sikkerhetsråd, men i samarbeid med Saudi-Arabia, Bahrain, Jordan, De forente arabiske emirater og Qatar.

– USA vil handle som en del av en bred koalisjon, og det er akkurat hva vi har gjort. Vi er stolte av å stå skulder til skulder med disse nasjonene, sa Obama.

Obama talte om IS-angrepene

Video: USAs president Barack Obama forklarte hvorfor det var viktig å bombe IS i Syria.

SISTE NYTT

Siste nytt