NRK Meny
Normal

Obama: – Gjeldskrangling skadet økonomien

De krisepregede forhandlingene om hevingen av USAs gjeldstak har hatt en unødvendig negativ påvirkning på landets økonomi, sier president Barack Obama.

Barack Obama
Foto: JASON REED / Reuters

Presidenten signerte tirsdag et forlik som vil heve USAs gjeldstak og kutte i budsjettet, og unngikk slik misligholdelse av statsgjelden i siste liten. Men Obama vil likevel ikke si at faren er over.

– Økonomien er fortsatt svekket, delvis på grunn av forhold vi ikke kan kontrollere, som jordskjelvet i Japan, situasjonen i Europa og den arabiske vårens påvirkning på oljeprisene, sa Obama.

– Uheldigvis har også krisen over gjeldstaket de siste månedene hatt en negativ påvirkning på økonomien, sa Obama før han skulle møte kabinettet sitt onsdag.

– Vi kan ikke la milliarder forsvinne

Obama advarte samtidig om at uenigheter i Kongressen over føderale luftfartsprogram truer med å koste myndighetene en milliard dollar, nesten 5,5 milliarder kroner, i tapte inntekter. Han oppfordret politikerne om å bli enige innen uka er omme.

På grunn av stillstanden i Kongressen samler flyselskap inn inntekter uten å gi dem videre til myndighetene.

– Vi kan ikke la en milliard dollar forsvinne i en tid når vi kjemper om hver eneste dollar vi kan få, bare fordi Kongressen ikke handlet, sa Obama.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt