– Et nivå som er veldig, veldig lavt

Presidentkandidatene Clinton og Trump blir faktasjekket opp ned og i mente. Men er velgerne så opptatt av hva som er sant? Det var tema i Politisk kvarter i NRK1 og P2 mandag morgen. Se sendingen her.

Tema i Politisk Kvarter i dag er nattens debatt mellom Hillary Clinton og Donald Trump.

Nattens tv-debatt mellom presidentkandidatene Donald Trump og Hillary Clinton ble som ventet en debatt full av skittkastning.

– Jeg er ikke overrasket, men er likevel sjokkert. Dette er et nivå som er veldig, veldig lavt, sier Bente Kalsnes, stipendiat ved medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo.

Hun sier at debatten ble preget av svært mange personangrep og usannheter.

Bente Kalsnes

Bente Kalsnes er stipendiat ved medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo.

Foto: Eirin Cathrine Lade, UiO

Mandagens politiske kvarter på NRK1 og i P2 tok for seg den nattens debatt mellom presidentkandidatene Hillary Clinton og Donald Trump.

Der debatterer Bente Kalsnes med Ketil Raknes, som er lektor ved Høyskolen Kristiania og forskningsdirektør Asle Toje ved Nobel-instituttet om vi nå lever i en postfakta-virkelighet.

Det vil si en verden der det ikke er så farlig hva som er sant.

Se sendingen i videovinduet øverst på siden.

Donald Trump har blitt kjent for å fortelle flere usannheter enn de fleste politikere, likevel er han nå kandidaten til det republikanske partiet.

Etter visepresidentdebatten la demokratene ut en video som viser hvordan visepresidentkandidat Mike Pence avviste en rekke påstander om hva Donald Trump faktisk har sagt og gjort. Det gjaldt

  • Om Trump faktisk har skrytt av Putin
  • Om han ikke visste at Russland har gått inn i Ukraina
  • Om han går inn for massedeportasjon av illegale innvandrere
  • Og om han mener kvinner som tar abort bør straffes

Videoen har med klipp som viser at Trump faktisk har sagt og gjort alt dette. Men dette betyr fint lite for Trumps kjernevelgere, ifølge stipendiat Bente Kalsnes.

De tror på kandidaten sin, selv om han blir tatt i løgn.

Men også Hillary Clinton har ofte blitt tatt i løgn. Ifølge Politifact har hun i 27 prosent av faktasjekkede uttalelser løyet eller delvis løyet.

Til sammenligning har Donald Trump ifølge samme kilde løyet eller delvis løyet i 70 prosent av de sjekkede uttalelsene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt