NRK Meny
Normal

– Egypts kulturminister trekker seg

Egypts kulturminister har trukket seg i protest mot politiets maktbruk mot demonstranter, ifølge flere medier.

Bilder av en egyptisk demonstrant som blir kledd naken og banket opp av opprørspoliti utenfor presidentpalasset i Kairo i går, har økt spenningen ytterligere i Egypt. President Morsi har lovet en gransking av det som skjedde, mens opposisjonen sier at behandlingen av demonstranten viser at Morsi nå velger de samme brutale politimetodene som president Mubarak gjorde.

Stygg mishandling i Kairo

Saber Arab går av angivelig etter offentliggjøringen av en video som viser at politiet slo, kledde av og dro en mann langs ei gate under en demonstrasjon utenfor presidentpalasset sist fredag.

Politibrutalitet

Regjeringsavisen Al-Ahram oppgir politibrutalitet som grunn til avgangen, mens nyhetsbyrået MENA skriver at han trekker seg som en direkte følge av innholdet i videoen.

Videoen av den 48 år gamle Hamada Saber har skapt forferdelse både i Egypt og i utlandet.

President Mohamed Morsis kontor har lovet å etterforske hendelsen.

Redd politiet

Sist lørdag ble Saber fotografert stygt forslått i sykesenga. Han hevdet til å begynne med at det var opposisjonen som hadde gått løs på ham, men endret seinere forklaring og la skylden på politiet.

Saber sa at han var redd politiet ville mishandle ham igjen dersom han fortalte sannheten.

Les også: Morsi: «Det gjør vondt å se de sjokkerende bildene av politivold»

Opposisjonen har brukt hendelsen mot Morsi, og mener han har gitt ordre om å slå hardt ned på demonstranter, slik hans forgjenger Hosni Mubarak også gjorde.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt