NRK Meny
Normal

Frykter at brexit kan vippe London av finanstronen

London er fortsatt verdens mest attraktive finanshovedstad, men står overfor utfordringer på grunn av brexit, ifølge en ny rapport fra PwC.

Finansfolk i City of London

Finansfolk på vei til jobb i City of London.

Foto: NEIL HALL / Reuters

Den britiske hovedstaden topper kåringen for andre gang på rad, men PwC-rapporten understreker at undersøkelsene ble gjort før britene stemte for å forlate EU.

Brexit kan påvirke hvor godt London vil gjøre det i kategorier som mobilitet og handel i fremtiden, heter det i rapporten.

– Vi kan ikke forutse hva brexit vil bety for Londons framtid som en ledende verdensby, men vi vet at det i dag er en av verdens mest kosmopolitiske og balanserte byer, skriver konsulentselskapet.

Khan ikke bekymret

Sadiq Khan

London-ordfører Sadiq Khan på Tuben.

Foto: POOL / Reuters

Den britiske hovedstaden scorer best av alle byer i kategorien for økonomisk påvirkningskraft, og gjør det også bra i kategorier som innovasjon, teknologiberedskap og livskvalitet. Men London er også den dyreste av de 30 byene i undersøkelsen, både for bolig og forretningslokaler.

London-ordfører Sadiq Khan, som drev valgkamp mot brexit, sier han ikke frykter for byens fremtid som finanssenter.

– Dette er verdens beste by. Den er åpen for forretninger, kreativ, skapende, full av muligheter og et senter for forretninger og ferier, sier Khan ifølge The Telegraph.

– London vil forbli verdens beste sted å gjøre forretninger, til tross for avstemningen for å forlate EU, mener han.

Amsterdam klatrer

Amsterdam

Amsterdam er verdens femte mest attraktive finanshovedstad, ifølge rapporten.

Foto: Keilen, Berit / NTB scanpix

London er fulgt av Singapore, Toronto og Paris, som alle har tatt forbi New York på rangeringen. Amsterdam, som kom på 15. plass i de to siste utgavende av rapporten, har klatret opp til en femteplass.

Den nederlandske hovedstaden scorer blant annet bra i kategorier som internettilgang og innovasjon.

– Amsterdam er nå en av tre europeiske byer på topp fem-listen. I 2014 var det bare én europeisk by, London, blant de fem best rangerte byene, heter det i rapporten.

Aas og Almås i rollene som Smith & Jones diskuterer Brexit.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt