Hopp til innhold

Valgnatten time for time

Det sannsynlige utfallet av folkeavstemningen om Storbritannias EU-medlemskap, vil trolig være klart rundt 04.30 norsk tid. Slik blir valgnatten:

Opptellingen er i gang. Blir Storbritannia i EU?.

TELLINGEN HAR STARTET: Valglokalene stengte klokken 23.00 norsk tid. De første resultatene er ventet rundt klokken 01.

23.00:

(alle tider er norsk tid)

Valglokalene stenger. I motsetning til ved vanlige valg, kommer det ingen valgdagsmåling. Men en meningsmåling som Sky News har fått utført på valgdagen, viser at 52 prosent ønsker å bli værende i EU.

01.00:

Scillyøyene med bare 1800 velgere og Gibraltar (det britiske området på Spanias sørkyst) med 24.000 velgere, er de første som har resultatet klart. På en meningsmåling på Gibraltar i april sa 88 prosent at de planla å stemme for å bli værende i EU.

01.30:

Sunderland eller Newcastle blir det første store distriktet til å offentliggjøre resultatet. Sammen har de opp mot 400.000 velgere.

01.45:

Resultatet fra City of London er ventet. Det er distriktet som er mest pro EU, men også et av de minste distriktene, med under 6000 velgere. Resultatet fra EU-skeptiske Swindon vest i England er også ventet på denne tiden.

02.00:

Oldham kommer med sine resultater. Det er et område der UKIP står sterkt, og flertallet der ønsker trolig å forlate EU.

03.00:

Rundt 40 distrikter vil ha resultatet klart. De fleste resultatene fra Skottland vil være klare. Her er det ventet flertall for å bli.

04.00:

Mer enn en tredel av stemmene vil være talt opp.

04.30:

Bloomberg og Financial Times tror man kan forutsi resultatet på denne tiden. Nå vil over halvparten av stemmene (200 av 383 valgkretser) være talt opp, skriver Bloomberg.

Ifølge Chris Hanretty fra East Anglia universitet kan det som trolig blir resultatet være klart rundt 04.30 norsk tid.

– Hvis det er veldig jevnt, kan du måtte vente til 09-tiden (norsk tid), sier Hanretty til Bloomberg.

05.00:

Mange av Londons bydeler vil være talt opp. Dette er tiden da flest resultater kommer inn, deriblant de to største valgdistriktene.

06.00:

Flere store byer offentliggjør resultater, blant annet Glasgow, Manchester og Liverpool.

07.00:

Nå er det ventet at mediene vil erklære en vinner. Resultatene fra storbyene Leeds og Bristol er også klare.

Når alle valgdistriktene er talt opp, vil sjef for valgtellingene, Jenny Watson, erklære resultatet i rådhuset i Manchester.

SISTE NYTT

Siste nytt