Normal

– Begravelsesfølge beskutt med artilleri i Syria

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Minst 30 sivile som deltok i en begravelse skal ha blitt drept i Zamalka i Syria. Totalt 82 mennesker skal ha blitt drept i landet lørdag.

Det melder den London-baserte aktivistgruppen Syrian Observatory for Human Rights lørdag kveld.

De 30 døde skal ha blitt drept da syriske regjeringsstyrker beskjøt begravelsesfølget med artilleri, melder aktivistgruppa.

Begravelsen i skal ha blitt holdt for en mann som ble drept i et annet angrep fredag. Zamalka ligger omtrent 10 kilometer øst for hovedstaden Damaskus.

Aktivistgruppa melder også at de regner med at antallet døde kommer til å stige, melder nyhetsbyrået Reuters.

– 82 mennesker drept lørdag

Et amatøropptak som skal vise angrepet, viser øyeblikket da granaten traff menneskemengden. Etter at den grå røyken i luften har lagt seg, viser videoen drepte mennesker på bakken.

Totalt er 82 mennesker drept i voldshandlinger i Syria lørdag, de fleste av dem sivile, ifølge eksilgruppen.

Syriske styrker stormet Douma

Dermed fortsetter den spente situasjonen i landet. Tidligere lørdag ble det kjent at regjeringsstyrker stormet den syriske byen Douma, hvor flere hundre mennesker ifølge syriske eksilgrupper er fanget mens kampene raser.

Det har den siste uken vært harde sammenstøt mellom regjeringsstyrker og opprørere i Douma, som ligger bare 15 kilometer fra Syrias hovedstad Damaskus.

Eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights oppfordrer Den internasjonale Røde Kors-komiteen og Syrias Røde Halvmåne til å sende medisinsk hjelp til Douma.

– Sikkerhetsstyrker har tatt kontroll over hovedsykehuset i Douma. Det finnes ikke leger i byen, til tross for at flere titalls sårede trenger umiddelbar hjelp, sier opposisjonsgruppen.

Katastrofal humanitær situasjon

Den sier Douma opplever en «katastrofal humanitær situasjon» siden byen siden 21. juni har vært gjenstand for en brutal militæroperasjon fra myndighetene.

– Over hundre familier er igjen i byen. De er ute av stand til å flykte og tvunget til å søke tilflukt i beskyttelsesrom.

Innbyggerne i byen forteller om lik i gatene, og om at mange drepte ligger begravd under ødelagte hus.

Totalt ble 53 mennesker drept, de fleste av dem sivile, i en rekke voldshandlinger ulike steder i Syria lørdag, ifølge aktivister.

Det skal også ha vært harde kamper både i selve Damaskus og byens forsteder, og regimet skal ha brukt helikoptre til å beskyte flere områder.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt