Hopp til innhold

– 22.000 jihadister drept på halvannet år

Den franske forsvarsministeren sier at den USA-ledede koalisjonen har drept 22.000 jihadister i kampen mot IS siden sommeren 2014.

SYRIA-CRISIS/ A formation of U.S. Navy F-18E Super Hornets leaves after receiving fuel from a KC-135 Stratotanker over northern Iraq

Amerikanske fly over Irak. Både Frankrike og USA sier IS er svekket etter at operasjonene begynte sommeren 2014.

Foto: Shawn Nickel / Reuters

– Tallene kommer fra koalisjonen. 22.000 døde siden angrepene startet sommer 2014, sier Jean-Yves Le Drian til France 24. Han innrømmer at dette er et overslag og ikke et eksakt tall.

Forsvarsministeren kaller IS for et mangehodet uhyre og mener det et avgjørende å få brutt aksen mellom Raqqa i Syria og Mosul i Irak.

Tidligere i dag sa USAs utenriksminister John Kerry at han trodde IS' militære styrker ville bli kraftig svekket i løpet av dette året.

Ifølge Kerry har IS tapt mellom 20 og 30 prosent av de landområdene de hadde kontroll over, mens den franske forsvarsministeren anslår at IS har tapt rundt 15 prosent.

– Strategien er å utdanne og styrke kurdiske og irakiske styrker slik at de kan gjenerobre land. Denne strategien må vi holde ved og forsterke, sa Le Drian.

Blant de 35.000 IS-krigerne som den franske forsvarsministeren mener er aktive, anslår han at det finnes 12.000 utenlandske som har reist til området.

I går deltok forsvarsministre fra USA, Australia, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Italia på møter i Paris for å diskutere den videre kampen mot IS.

SISTE NYTT

Siste nytt