NRK Meny
Normal

80 talibansoldater drept på seks timer

Amerikanske og afghanske soldater har drept omtrent 80 talibansoldater i et slag som varte i seks timer.

Musa Qala i Helmand-provinsen i Sør-Afghanistan

Amerikanske soldater ved byen Musa Qala i Helmand-provinsen i Sør-Afghanistan.

Foto: RODRIGO ABD / AP

Ifølge det amerikanske militæret fulgte kampene et bakholdsangrep Helmand-provinsen i Sør-Afghanistan på lørdag, der talibansoldater åpnet ild med maskingevær og granater.

Lang skuddveksling

- Slike lange skuddvekslinger er sjeldne i Afghanistan, fordi Taliban foretrekker å «skyte og stikke» før motangrep settes inn, skriver det amerikanske militæret i en pressemelding.

Eksperter tror derimot at opprørerne vil kjempe hardt for å forsvare byen Musa Quala nord i Helmand-provinsen, der de har opprettet et sterkt forsvar etter å ha kommet inn i februar.

Taliban: - Sivile drept

En talsmann for Taliban hevder at ingen av deres soldater er drept, og anklager de amerikanske og afghanske soldatene for å ha bombet og drept sivile.

USA og den NATO-ledede ISAF-styrken anklager Taliban for å komme med falske beskyldninger, og sier at utenlandske soldater gjør hva de kan for å unngå at sivile afghanere blir drept.

ISAF sa i dag at de hadde etterforsket et luftangrep i Wardak-provinsen på mandag, og konkludert med at det ikke var sant at 11 medlemmer av en afghansk familie var blitt drept.

Taliban hengte tre

Tre personer ble hengt av Taliban i Musa Qala i går, anklaget for å ha spionert for utenlandske styrker, ifølge en Taliban-talsmann. To ble hengt ved inngangen til byen, mens en ble hengt i sentrum.

I hovedsak britiske soldater er involvert i daglige skuddvekslinger sør i provinsen, der mer enn halvparten av verdens opiumdyrking foregår.

Vestlige soldater kan ta tilbake Musa Qala når som helst, hevder de, men venter til de er sikre på at den afghanske administrasjonen og afghanske sikkerhetsstyrker er klare til å ta kontroll over byen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt