Flyktningene ble tatt opp nordøst i Middelhavet, på grensen mellom det italienske og maltesiske ansvarsområdet.
Om bord var 30 små barn under 5 år og nærmere 100 gutter mellom 10 og 15 år som var sendt ut på den farefulle ferden alene.
Bare under skipets to siste redningsaksjoner har nærmere 250 barn blitt reddet.
(Artikkelen fortsetter under bildet.)
Fiskebåten med flyktninger som 'Siem Pilot' fant nordøst i Middelhavet var svært overfylt i likhet med mange av de andre båtene med flyktninger som forsøker å krysse Middelhavet.
Foto: KriposSnart 200.000
«Siem Pilot» er ett av mange skip som deltar i den internasjonale redningsoperasjonen til EUs grensekontrollbyrå Frontex, og gårsdagens redningsoperasjon er den sjuende skipet gjennomfører siden det ble satt inn i Operasjon Triton i begynnelsen av juni.
- Les også:
Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) la i dag frem nye tall som viser at 188.000 flyktninger er blitt reddet under forsøkene på krysse havet så langt i 2015. Da er alle dem som lyktes å komme frem på egen hånd ikke telt med.
– Vi har i helgen dessverre nådd en milepæl hvor 2000 migranter og flyktninger har omkommet, sier IOMs talsperson Itayi Virri.
- Første halvår 2015:
Det er 8 norske politifolk, 10 fra det norske forsvaret og et mannskap 15 fra rederiet O.H. Meling & Co som utgjør redningsteamet på Siem Pilot.
Foto: KriposVirri mener det kun er snakk om dager før tallet på reddede flyktninger har passert 200.000. Organisasjonen ser ingen tegn til nedgang, og mener situasjonen bare går fra vondt til verre.
«Dødens strede»
De fleste av de omkomne, 1930 av dem, har møtt døden til vanns i Siciliastredet, hvor avstanden mellom Europa og Nord-Afrika er kort.
- Les:
- Les:
Men ruten er ifølge IOM den farligste flyktningruten i verden å legge ut på.
Bare i helgen mistet 19 mennesker livet i det italienske stredet. De 19 var en del av en gruppe på rundt 450 personer, hvor flesteparten ble plukket opp av et irsk marineskip.
Ifølge IOM at båtene som brukes til Italia-ferdene utrangerte og knapt sjødyktige.
Likevel mener organisasjonen at dødstallene hadde vært langt høyere hvis ikke EU og europeiske land hadde satt igang de pågående redningsoperasjonene. Likevel er tallet på døde høyere enn på samme tidspunkt i fjor da 1600 mennesker var registrert omkommet.
I løpet av hele 2014 døde nærmere 3300 under den farefulle ferden over havet.
(Artikkelen fortsetter under bildet.)
Flyktningene blir først tatt med over til lettbåter som frakter dem til supplyskipet, hvor de får medisinsk tilsyn og mat. Deretter fraktes flyktningene til fastlandet for registrering.
Foto: KriposItalia må huse flest
Flyktninggruppen på «Siem Pilot» skal ilandføres i havnebyen Crotone som ligger på sørspissen av Italia, hvor de blir registrert med personalia som navn, alder og nasjonalitet – og hvor videre skjebne i Europa avgjøres.
Italia er det landet i Europa, på grunn av sin beliggenhet, som tar imot flest av båtflyktningene, ifølge IOM.
- Les:
Til sammen har 97.000 flyktninger blitt ført i land i Italia, mens 90.500 er tatt imot i Hellas.