NRK Meny
Normal

13-åring klar for Everest

En 13 år gammel gutt fra California blir den yngste personen som har forsøkt å bestige Mount Everest.

Jordan Romero

I september 2009 besteg han Oceanias høyeste fjell, Carstensz Pyramid. Her poserer han på den 5030 meter høye fjelltoppen.

Foto: Privat / AP

Jordan Romero (13) forlot Los Angeles i går og satte kursen mot Nepal med ett mål for øye.

Der skal han forsøke å bestige verdens høyeste fjell, Mount Everest, som ruver 8848 meter over havet, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Vil bestige topper på sju kontinenter

– Jeg har sett fram til dette lenge, og nå skjer det endelig. Du kan ikke engang se for deg hvordan jeg har det akkurat nå, sa Romero til ABC television i Los Angeles før han la ut på ferden.

Romera, som fyller 14 år i sommer, tar sikte på å bli den yngste personen i verden som har besteget de høyeste toppene på sju ulike kontinenter innen utgangen av 2010.

nettsida hans står det at han allerede vært på toppen av de fleste av de sju toppene, blant annet Kilimanjaro i Tanzania, som er Afrikas høyeste fjell med sine 5895 meter over havet.

Får familiefølge

Ifølge AFP reiser Romeros far og stemor sammen med ham på Everest-oppdraget i Nepal.

Romerors pappa, Paul Romero, understreker imidlertid at det er på sønnens eget initiativ. Han og kona er bare med som reisefølge.

– Dette er hans oppdrag og hans idé. Dette opptar all hans tid. Vi bare pakker bagasjen og følger ham rundt i verden. Det er ganske morsomt, sa Romero, til ABC television i Los Angeles.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt