Hopp til innhold

12 arrestert for terrorplanlegging

Britisk politi har arrestert 12 personer som planla en terroraksjon, opplyser politiet.

John Yates

Lederen for det britiske politiets antiterrorvirksomhet, John Yates, sier operasjonen var omfattende, men vil ikke gå i detaljer på hva de tolv skal ha planlagt. (Arkivfoto)

Foto: Carl Court / Scanpix/Afp

Arrestasjonene skjedde flere steder i landet. Fem av dem er fra Cardiff i Wales, fire fra Stoke-on-Trent sentralt i England og tre fra London. De arresterte er i alderen 17 til 28 år, går det fram av en pressemelding fra politiet i West Midlands .

- Arrestasjonene skjedde klokken 0600 i dag tidlig. Aksjonen var omfattende Flere tjenester deltok og ble ledet av etterretningstjenesten, opplyser John Yates, leder for det britiske politiets antiterrorvirksomhet til Sky News .

Han sier at operasjonen er i et tidlig stadium og kan derfor ikke si hva slags beviser politiet har, bortsett fra at de 12 er mistenkt for å forberede eller oppfordre til en terroraksjon med eksplosiver eller bomber i Storbritannia. Noen av de mistenkte skal være fra Bangladesh.

Yates sier politiet ikke tror at det forelå umiddelbare planer om et angrep.

- Vi mente likevel det var riktig å gripe inn nå for å sikre publikums trygghet, sier Yates.

Politiet er i gang med å ransake hjemmene til de arresterte. Politiet var ikke bevæpnet under arrestasjonene fordi de mente det ikke var fare for at de 12 hadde våpen eller sprengstoff på seg.

Arrestasjonene kommer etter at etterretningstjenester i Europa, Pakistan og USA har oppfanget troverdige meldinger om en islamistisk sammensvergelse som skal planlegge å gjennomføre angrep i europeiske byer av samme slag som angrepene i Mumbai i India for to år siden.

SISTE NYTT

Siste nytt