NRK Meny
Normal

Tolvåring våknet etter drapsforsøk

Den 12 år gamle gutten som ble utsatt for et drapsforsøk på nyttårsaften har våknet, melder svenske medier.

borås

Det var her ved Bodakyrkan i Borås at 12-åringen ble skutt og knivstukket på nyttårsaften. Gutten lå alvorlig skadd på sykehuset, men har nå våknet.

Foto: SVT

Gutten har vært på sykehus etter at han ble funnet alvorlig skadd i Borås i Sverige. Politiet håper å kunne avhøre han i løpet av dagen.

12-åringen skal på ettermiddagen nyttårsaften ha blitt både skutt og knivstukket på en bussholdeplass ved Boda kirke, og har vært livstruende skadd siden han ble innlagt på sykehus.

Ingen er foreløpig pågrepet for ugjerningen. Politiet har etterlyst en mann i alderen 20 til 25 år kledd i refleksvest etter drapsforsøket. han skal ha vært i området da ugjerningen skjedde. Han skal ellers hatt svarte klær, kortklipt hår og skjegg. Han blir sagt å ha et søreuropeisk utseende.

Fra Balkan

Gutten og hans familie er opprinnelig fra Balkan, men har bodd i Sverige i flere år og har søkt om permanent oppholdstillatelse. Den har de fått avslag på og har siden bodd i lokalene til en frikirke i Borås.

Det har blitt spekulert i at drapsforsøket kan være del av en gammel og brutal feide mellom to familier. Dette sa en person som kjenner familien til Gøteborgstidningen/Expressen torsdag.

Vet ikke om gutten var tilfeldig offer

Politiet selv vil ikke kommentere innholdet i den svenske avisen, og kunne torsdag ikke svare på om gutten var et tilfeldig offer eller ikke.

– Det vet vi rett og slett ikke. En arbeidshypotese er at gjerningsmannen har vært ute etter ham. Men vi jobber med ulike spor, og en annen teori er at gutten har vært et tilfeldig offer, sa pressetalsmann Thomas Fuxborg i Västra Götaland-politiet til NRK.no.

Fredag jobber politiet fremdeles med tekniske undersøkelser på åstedet, og avhører vitner mens de venter på å kunne avhøre tolvåringen selv.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt