- Våknet av at det ristet voldsomt

- Det føltes som å ligge i en vannseng som noen hoppet i, forteller norske Ole Kristian Skjegstad om jordskjelvet som har rammet Italia.

Jordskjelv i Italia/Ole Kristian Skjegstad
Foto: Chris Helgren/Reuters/Privat

Skjegstad befinner seg i den italienske hovedstaden Roma, som ligger i overkant av 100 kilometer fra skjelvets senter i L'Aquila i provinsen Abruzzo.

Les: Store ødeleggelser etter jordskjelv

Til tross for avstanden, ble skjelvet merket godt også i Roma.

- Mange løp ut i panikk

- Jeg våknet i 3.30-tiden av at det ristet noe helt voldsomt i hele hotellet. Jeg tittet ut av vinduet og kunne se mange mennesker som løp ut i panikk, og bilalarmener ulte, forteller Skjegstad til nrk.no.

Nordmannen er i Roma sammen med Tora Kaarbø, som han forlovet seg med i den italienske hovedstaden for et par dager siden. Forlovelsesfeiringen ble brått litt annerledes enn ventet.

- Det var skremmende å våkne av det kraftige jordskjelvet. Jeg trodde ikke slike skjelv var vanlig her.

Også Roma-beboer Rahul Raghavan våknet brått av skjelvet.

- Sengen gynget som en pendel, og glassene glirret i fem minutter, forteller han.

- Det var grusomt

Innbyggerne i den italienske byen L'Aquila er i sjokk etter det kraftige jordskjelvet som la store deler av byen i ruiner. Fremdeles kan flere ligge begravet under de ødelagte husene.

- Det var grusomt. Vi lå og sov og plutselig begynte alt å riste. Vi løp ned mens bygningene rundt raste sammen, forteller en av innbyggerne til den italienske avisen La Stampa.

Fremdeles er flere mennesker savnet, og det fryktes at hele familier ligger begravet i de sammenraste bygningene.

SISTE NYTT

Siste nytt