- Svensker drept i Somalia

Svenske statsborgere har kjempet på islamistenes side under kampene i Somalia, hevder en talsmann for den somaliske regeringen.

Noen somaliere som har flyktet til Sverige og fått svensk statsborgerskap, har senere vendt tilbake og hjulpet de somaliske islamistene.

Noen av dem er drept i kamper med etiopiere, og noen er pågrepet på grensen til Kenya.

Det hevder en talamann for Somalias overgangsgregjering, som med støtte fra etiopiske styrker har kjempet mot islamistene.

 Ifølge denne regjeringen har et ukjent antall tidligere somaliere som nå har fått svensk statsborgerskap, kjempet på islamistisk side.

- De kom og deltok. Noen av dem har falt, og en del er vi på sporet av, mens andre sitter fengslet. De ble arrestert da de passerte grensen til Kenya, sier talsmannen Abdirahman Dinari, ifølge Sveriges Radio.

Kan gjelde nordmenn

Han antyder også at det samme kan gjelde somaliere som har fått norsk eller dansk statsborgerskap.

- Vi beklager at det finnes somaliere som har fått flyktningstatus i Norden, nordmenn, svensker og dansker, som senere ble jihaddister, hellige krigere, som skulle utføre terrorhandlinger, sier Dinari til Sveriges Radio, men uten å opplyse om detaljer eller legge fram bevis.

SISTE NYTT

Siste nytt