NRK Meny
Normal

- På vei tilbake til Danmark

Drapssiktede Marian Clita kan bli avhørt allerede i dag.

Marian Clita

Marian Clita er siktet for drapet på norske Vera Vildmyren. I dag blir han utlevert til Danmark fra svensk politi.

Foto: Københavns Politi / Scanpix

Alle formelle papirer er nå underskrevet og godkjent slik at drapssiktede Marian Clita kan utleveres til Danmark, får NRK.no bekreftet.

Sjef for drapsavsnittet ved politiet i København, Ove Dahl, er svært ordknapp, men bekreftet tidligere i ettermiddag at dansk politi dro til Malmø for å hente hjem den drapssiktede rumeneren.

Dansk TV 2 melder i ettermiddag at Clita nå er overlatt i danskenes varetekt, og er tilbake igjen i landet.

Ove Dahl sier til NRK.no at Clita blir avhørt i dag dersom han selv ønsker det. Dersom han ikke ønsker det, blir han fengslet og avhørt i retten i morgen.

Clita har fått oppnevnt forsvarer.

Vera Vildmyren (42) vart drepen i København.

Vera Vildmyren (42) ble drept i København.

Foto: Privat

NRK snakket med svensk politi i går, som kunne fortelle at Clita i 16.30-tiden kom frivillig inn på politistasjonen i Malmø og fortalte at han hadde tatt livet av en kvinne i Danmark .

Har snakket med familien

Dahl opplyser også at politiet har vært i kontakt med familien til den drepte norske kvinnen, men ønsker ikke å utdype hva de har snakket om.

Familien til Vera Vildmyren, som ble funnet drept på rommet sitt på Radisson Blu-hotellet på Amager tirsdag morgen, er nå i København.

Familien sier til NRK.no gjennom sin talsmann Ola Viker Lunde at de er lettet over at den antatte gjerningsmannen er tatt.

– Men de er sinte og frustrerte over dette fullstendig meningsløse drapet , sier Viker Lunde.

Fryktet å miste bevis på Clita

Den raske utleveringen vil også hjelpe dansk politi med etterforskningen av saken. Politiet i København fryktet at dersom utleveringen tok for lang tid, ville viktige tekniske beviser gå tapt .

Politiet ønsker blant annet å finne spor etter kamp mellom Clita og Vildmyren på klærne til den rumenske 58-åringen.

Alle formelle dokumenter for utleveringen ble sendt over tidligere, og er blitt undertegnet av svenske myndigheter. Clita selv skal heller ikke ha motsatt seg å bli utlevert til Danmark.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt