Hopp til innhold

Egil Vildmyren: – Clita virker som en iskald person

Familien til den drepte flyvertinnen, Vera Vildmyren, sitter få meter fra den tiltalte Marian Clita i rettssalen. – Han virker som en iskald person, sier ektemannen Egil.

Rettsak København

Rettssaken mot Marian Clita går i København byret.

Foto: Claus Buhr, Danmarks Radio

Clita er tiltalt for drapet på flyvertinnen Vera Vildmyren fra Lunner. Hun ble funnet drept i sitt hotellrom i København.

Rumeneren ble etterlyst etter at han ble gjenkjent via hotellets overvåkningskamera. Han meldte seg selv til politiet, og har innrømmet at han slo Vildmyren.

– Merkelig å se drapsmannen

Rettssaken startet mot ham i København byret i dag. Familien følger rettssalen, men det har vært tøft og de har flere ganger forlatt rettssalen. Blant annet da Clita forklarte seg i ettermiddag.

– Det er interessant å se hvordan rettsystemet fungerer, men det er merkelig å se denne mannen som har utført det han har gjort. Han er en iskald fyr, sier Egil Vildmyren.

Clita ville ikke svare på aktors spørsmål da han skulle forklare seg under rettssaken mot ham i København. Han var sint, og hadde mye på hjerte. Han protesterte blant annet mot mentalundersøkelsen som konkluderer med at han ikke er sinnsyk.

Egil Vildmyren (Vera Vildmyren, innfelt)

Egil Vildmyren

Foto: Hanne Stine Kind/privat / NRK

– Som mentalundersøkelsen viser, var jeg ikke sinnsyk i gjerningsøyeblikket. Men jeg kan, med journalistene til stede, si at jeg har mentale problemer, sa Clita ifølge vg.no.

Klagde på politirapport

Han var sint, og sa at Danmark er verdensmestere i overtredelse av menneskerettigheter. Han er heller ikke fornøyd med det danske politiarbeidet etter drapet. Han mener en av politirapportene er feilaktig.

– Jeg vil ha avklart om anklageskriften følger reglene for rettspleie, sier han ifølge vg.no.

Dommeren besluttet å ta en pause for at de skulle bli avklart om Clita ville forklare seg eller ikke. Etter pausen har han svart på aktors spørsmål, men han benekter mye av det han tidligere har innrømmet i avhør.

Ifølge TV 2 Nyhederne benekter han nå at han vandret rundt på hotellet for å stjele. Han forklarte i retten i dag at Vera Vildmyren angrep ham, da han gikk inn på hotellrommet hennes. Videre forklarte han at mistet balansen, og dermed traff henne med en tapetkniv.

Han forklarte at han fikk panikk da han oppdaget at hun var død.

– Jeg orket ikke å se på henne, og skjulte liket med en dyne, forklarte han i retten, ifølge VG.no.

– En iskald person

Familien til Vildmyren er i Danmark for å følge rettssaken. De forlot salen under Clitas forklaring. Det var tredje gangen i løpet av dagen de valgte å forlate rettssalen.

Han har vært aggressiv i retten. Han har blant annet klaget på at han ikke fikk røyke i rettssalen. Ektemannen til Vera, Egil Vildmyren, synes dette viser at han ikke bryr seg om andre.

– Han viser at han er en person som ikke tar hensyn til noen. Han er en kald hensynsløs person som ikke bryr seg om noen annet enn seg sjøl, mener Vildmyren.

Familiens advokat la i dag fram et erstatningskrav på cirka 1,9 millioner kroner.

Ifølge TV2 Nyhederne viste ikke Clita på noen måte anger, da han skal svare på forsvarerens spørsmål. Han var avvisende, ristet på hodet og hevet flere ganger stemmen i løpet av sin forklaring.

Flere saker fra Innlandet