NRK Meny
Normal

- Olmert handlet fornuftig

Den siste Libanon-rapporten om Israels krigføring i Libanon var overraskende mild. Israels statsminister feilet ikke under den siste offensiven, heter det.

Den tidligere dommeren Eliyahu Winograd (til høyre) overleverer rapporten.

Den tidligere dommeren Eliyahu Winograd (til høyre) overleverer rapporten. Til venstre Olmert og forsvarsminister Ehud Barak.

Foto: AVI OHAYON / AFP

Rapporten slår fast at Olmert opptrådte fornuftig, sier en representant for det israelske forsvaret.

Rapporten tar for seg den siste offensiven under Libanon-krigen i 2006 og er den endelige granskingsrapporten om krigen.

Over 30 israelske soldater ble drept i offensiven som ble iverksatt i siste øyeblikk før en FN-forhandlet våpenhvile skulle tre i kraft sommeren 2006, og Olmert har tidligere mottatt hard kritikk i israelsk offentlighet for at han ga ordre om det siste slaget.

LES: Libanon-kritikk kan felle Olmert

Alvorlige mangler

Representanter for det israelske forsvaret sier imidlertid at rapporten erkjenner at operasjonen mislyktes i nå sine mål.

- Vi fant alvorlige mangler både på militært og politisk nivå, sier den tidligere dommeren Eliahu Winograd.

Men likevel sier Olmert seg fornøyd med rapporten, og tjenestemenn ved hans kontor sier de er optimistiske etter å ha kastet et første blikk på den.

Hvis oplysningene bekreftes, kan de bli en viktig støtte til Olmert. En kritisk rapport kunne ha truet hans parlamentariske flertall og hans muligheter til å få til en avtale med palestinerne.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt